20
EXE RANK
`korkunc` `FENA`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 6 Kas 2010
- Mesajlar
- 28,252
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
Gerekli Malzeme:
50 gram Tereyağı
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
500 ml (2 su bardağı) baldo pirinç
750 ml (3 su bardağı)Tavuk suyu, sıcak
1 tatlı kaşığı toz şeker
75 gram badem, kabuğu soyulmuş
75 gram kuru kayısı
Tuz
Hazırlanışı:
Pirince 1 çorba kaşığı tuz ekleyip sıcak suda ıslatın. Yarım saat beklettikten sonra pirinci iyice yıkayıp süzün. Pilav tenceresinde tereyağı ve sıvıyağı orta ateşte ısıtın. Bademleri ekleyip 3-4 dakika kavurun. Pirinci ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuk suyu, şeker, tuz ve kayısıyı ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
En kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp 5-6 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servis edin.
50 gram Tereyağı
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
500 ml (2 su bardağı) baldo pirinç
750 ml (3 su bardağı)Tavuk suyu, sıcak
1 tatlı kaşığı toz şeker
75 gram badem, kabuğu soyulmuş
75 gram kuru kayısı
Tuz
Hazırlanışı:
Pirince 1 çorba kaşığı tuz ekleyip sıcak suda ıslatın. Yarım saat beklettikten sonra pirinci iyice yıkayıp süzün. Pilav tenceresinde tereyağı ve sıvıyağı orta ateşte ısıtın. Bademleri ekleyip 3-4 dakika kavurun. Pirinci ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuk suyu, şeker, tuz ve kayısıyı ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
En kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp 5-6 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servis edin.