Kayısılı Bademli Pilav ( 8 Kişilik )

20
EXE RANK

`korkunc` `FENA`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
6 Kas 2010
Mesajlar
28,252
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
`korkunc` `FENA`
Gerekli Malzeme:
50 gram Tereyağı
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
500 ml (2 su bardağı) baldo pirinç
750 ml (3 su bardağı)Tavuk suyu, sıcak
1 tatlı kaşığı toz şeker
75 gram badem, kabuğu soyulmuş
75 gram kuru kayısı
Tuz

Hazırlanışı:
Pirince 1 çorba kaşığı tuz ekleyip sıcak suda ıslatın. Yarım saat beklettikten sonra pirinci iyice yıkayıp süzün. Pilav tenceresinde tereyağı ve sıvıyağı orta ateşte ısıtın. Bademleri ekleyip 3-4 dakika kavurun. Pirinci ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuk suyu, şeker, tuz ve kayısıyı ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

En kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp 5-6 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servis edin.
 
Geri
Üst