9
EXE RANK
Z1rT
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 26 Kas 2009
- Mesajlar
- 9,190
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
- Web sitesi
- www.netbilgini.net
MALZEMELER
3 su bardağı su
1.5 kg toz şeker
650 gr kuru[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]
2 çorba kaşığı[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyu
HAZIRLANIŞI
Kuru[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ları oniki su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin. Diğer bir tencereye üç su bardağı su ile toz şeker[COLOR=#660033] koyun[/COLOR] ve orta ateşe yerleştirin. Karıştırarak şekeri eritin ve kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşmaya başladığında,[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ların suyunu süzüp tencerenin içine atın ve şurup tekrar koyu kıv***** buluncaya dek kaynatın. Reçel kıv***** bulduğunda, iki çorba kaşığı[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
3 su bardağı su
1.5 kg toz şeker
650 gr kuru[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]
2 çorba kaşığı[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyu
HAZIRLANIŞI
Kuru[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ları oniki su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin. Diğer bir tencereye üç su bardağı su ile toz şeker[COLOR=#660033] koyun[/COLOR] ve orta ateşe yerleştirin. Karıştırarak şekeri eritin ve kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşmaya başladığında,[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ların suyunu süzüp tencerenin içine atın ve şurup tekrar koyu kıv***** buluncaya dek kaynatın. Reçel kıv***** bulduğunda, iki çorba kaşığı[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.