Kayisi reÇeli

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
MALZEMELER
3 su bardağı su
1.5 kg toz şeker
650 gr kuru[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]
2 çorba kaşığı[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyu

HAZIRLANIŞI
Kuru[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ları oniki su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin. Diğer bir tencereye üç su bardağı su ile toz şeker[COLOR=#660033] koyun[/COLOR] ve orta ateşe yerleştirin. Karıştırarak şekeri eritin ve kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşmaya başladığında,[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ların suyunu süzüp tencerenin içine atın ve şurup tekrar koyu kıv***** buluncaya dek kaynatın. Reçel kıv***** bulduğunda, iki çorba kaşığı[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
 
Geri
Üst