Kayisi reÇelİ (kİreÇ suyunda)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
Malzeme:
1 kg. taze, suyu az, sert[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]
6 su bardağı şeker

Yapılışı:
Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın. Kireçli su yapın. (Bir kaba biraz kireç atın, su[COLOR=#660033] koyun[/COLOR] ve karıştırın. Sonra kireçler dipte toplanınca yukarıdaki suyu alın). Bu kireçli suda[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ları 6-7 saat bırakın. Kayısıları çıkardıktan sonra bol sıcak su ile yıkayın. Bir tencereye şekeri ve onu iki parmak aşacak kadar su koyup, kaynatın. Şurup kıvamına gelince[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ları içerisine atıp bir taşım kaynatın ve delikli bir kepçe ile[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ları çıkarın. Delikli bir kapta bir gün süre ile bekletin. Süzülen suyu şuruba ilave edip tekrar[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]larla birlikte kaynatın. İki kere daha bu işlemi yapın. Sadece arada iki saat kadar bekletin. Son kaynamadan sonra şurubuyla birlikte kavanozlara koyup, soğuduktan sonra kapaklarını kapatın.
 
Geri
Üst