9
EXE RANK
Z1rT
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 26 Kas 2009
- Mesajlar
- 9,190
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
- Web sitesi
- www.netbilgini.net
Malzeme:
1 kg. taze, suyu az, sert[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]
6 su bardağı şeker
Yapılışı:
Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın. Kireçli su yapın. (Bir kaba biraz kireç atın, su[COLOR=#660033] koyun[/COLOR] ve karıştırın. Sonra kireçler dipte toplanınca yukarıdaki suyu alın). Bu kireçli suda[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ları 6-7 saat bırakın. Kayısıları çıkardıktan sonra bol sıcak su ile yıkayın. Bir tencereye şekeri ve onu iki parmak aşacak kadar su koyup, kaynatın. Şurup kıvamına gelince[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ları içerisine atıp bir taşım kaynatın ve delikli bir kepçe ile[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ları çıkarın. Delikli bir kapta bir gün süre ile bekletin. Süzülen suyu şuruba ilave edip tekrar[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]larla birlikte kaynatın. İki kere daha bu işlemi yapın. Sadece arada iki saat kadar bekletin. Son kaynamadan sonra şurubuyla birlikte kavanozlara koyup, soğuduktan sonra kapaklarını kapatın.
1 kg. taze, suyu az, sert[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]
6 su bardağı şeker
Yapılışı:
Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın. Kireçli su yapın. (Bir kaba biraz kireç atın, su[COLOR=#660033] koyun[/COLOR] ve karıştırın. Sonra kireçler dipte toplanınca yukarıdaki suyu alın). Bu kireçli suda[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ları 6-7 saat bırakın. Kayısıları çıkardıktan sonra bol sıcak su ile yıkayın. Bir tencereye şekeri ve onu iki parmak aşacak kadar su koyup, kaynatın. Şurup kıvamına gelince[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ları içerisine atıp bir taşım kaynatın ve delikli bir kepçe ile[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]ları çıkarın. Delikli bir kapta bir gün süre ile bekletin. Süzülen suyu şuruba ilave edip tekrar[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]larla birlikte kaynatın. İki kere daha bu işlemi yapın. Sadece arada iki saat kadar bekletin. Son kaynamadan sonra şurubuyla birlikte kavanozlara koyup, soğuduktan sonra kapaklarını kapatın.