Kayısı Pare Tatlısı

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
MALZEMELER
Yarım su bardağı kuru kayısı
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr kaymak
4 yemek kaşığı yeşil fıstık tozu
1 su bardağı sıcak su


HAZIRLANIŞI
Kayısıları yıkayıp tencereye alın. Üzerlerine sıcak su dökerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Toz şekeri üzerine gezdirin. Kısık ateşte şerbet koyulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın. Soğumaya bırakın.
Soğuyunca içlerini açarak bir çay kaşığı kaymak koyup kapatın. Servis tabağına dizip şerbeti üzerine gezdirin. Üzerine yeşil fıstık tozu serperek servise sunun.
 
Geri
Üst