17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
[FONT="]Malzemeler[/FONT]
[FONT="]1 kilo kayısı (taze veya kuru)[/FONT]
[FONT="]1 avuç pirinç[/FONT]
[FONT="]1 yemek kaşığı tereyağı[/FONT]
[FONT="]1 su bardağı dövülmüş ceviz[/FONT]
[FONT="]1.5 çay kaşığı toz şeker (Her bir taze kayısı için)[/FONT]
[FONT="]1 tatlı kaşığı toz şeker ( Her bir kuru kayısı için)[/FONT]
[FONT="]1 su bardağı su[/FONT]
[FONT="]Yapılışı[/FONT]
[FONT="]1-[/FONT][FONT="]Kayısıları yıkayın taze ise çekirdeklerini çıkarın. Bütünlüğünü koruyarak ikiye ayırın.[/FONT]
[FONT="]2-[/FONT][FONT="]Tereyağı ve pirinci küçük bir kâsede karıştırın.[/FONT]
[FONT="]3-[/FONT][FONT="]Karışımdan1 çay kaşığı dolusu kadarını kayısıların çekirdek yuvasına koyun ve kayısıyı kapatın. İşlemi kayısılar tamamlanıncaya dek devam edin.[/FONT]
[FONT="]4-[/FONT][FONT="]Şekeri 1 su bardağı suya ekleyerek eritin.[/FONT][FONT="] Kuru ka[/FONT][FONT="]yısı kullanılıyorsa soğuk, taze kayısı kullanılıyorsa kaynatılmış sıcak suyu meyvelerin üzerine dökün. Orta ateşte 15 - 20 dakika pişirin.[/FONT]
[FONT="]5-[/FONT][FONT="]Kayısılar soğuduktan sonra dövülmüş cevizle süsleyin.[/FONT]
[FONT="]6-[/FONT][FONT="]İsterseniz 1-2 top dondurma ile de servis yapabilirsiniz.[/FONT]
[FONT="]1 kilo kayısı (taze veya kuru)[/FONT]
[FONT="]1 avuç pirinç[/FONT]
[FONT="]1 yemek kaşığı tereyağı[/FONT]
[FONT="]1 su bardağı dövülmüş ceviz[/FONT]
[FONT="]1.5 çay kaşığı toz şeker (Her bir taze kayısı için)[/FONT]
[FONT="]1 tatlı kaşığı toz şeker ( Her bir kuru kayısı için)[/FONT]
[FONT="]1 su bardağı su[/FONT]
[FONT="]Yapılışı[/FONT]
[FONT="]1-[/FONT][FONT="]Kayısıları yıkayın taze ise çekirdeklerini çıkarın. Bütünlüğünü koruyarak ikiye ayırın.[/FONT]
[FONT="]2-[/FONT][FONT="]Tereyağı ve pirinci küçük bir kâsede karıştırın.[/FONT]
[FONT="]3-[/FONT][FONT="]Karışımdan1 çay kaşığı dolusu kadarını kayısıların çekirdek yuvasına koyun ve kayısıyı kapatın. İşlemi kayısılar tamamlanıncaya dek devam edin.[/FONT]
[FONT="]4-[/FONT][FONT="]Şekeri 1 su bardağı suya ekleyerek eritin.[/FONT][FONT="] Kuru ka[/FONT][FONT="]yısı kullanılıyorsa soğuk, taze kayısı kullanılıyorsa kaynatılmış sıcak suyu meyvelerin üzerine dökün. Orta ateşte 15 - 20 dakika pişirin.[/FONT]
[FONT="]5-[/FONT][FONT="]Kayısılar soğuduktan sonra dövülmüş cevizle süsleyin.[/FONT]
[FONT="]6-[/FONT][FONT="]İsterseniz 1-2 top dondurma ile de servis yapabilirsiniz.[/FONT]