Kayısı Dolması

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
[FONT=&quot]Malzemeler[/FONT]

[FONT=&quot]1 kilo kayısı (taze veya kuru)[/FONT]
[FONT=&quot]1 avuç pirinç[/FONT]
[FONT=&quot]1 yemek kaşığı tereyağı[/FONT]
[FONT=&quot]1 su bardağı dövülmüş ceviz[/FONT]
[FONT=&quot]1.5 çay kaşığı toz şeker (Her bir taze kayısı için)[/FONT]
[FONT=&quot]1 tatlı kaşığı toz şeker ( Her bir kuru kayısı için)[/FONT]
[FONT=&quot]1 su bardağı su[/FONT]

[FONT=&quot]Yapılışı[/FONT]

[FONT=&quot]1-[/FONT][FONT=&quot]Kayısıları yıkayın taze ise çekirdeklerini çıkarın. Bütünlüğünü koruyarak ikiye ayırın.[/FONT]
[FONT=&quot]2-[/FONT][FONT=&quot]Tereyağı ve pirinci küçük bir kâsede karıştırın.[/FONT]
[FONT=&quot]3-[/FONT][FONT=&quot]Karışımdan1 çay kaşığı dolusu kadarını kayısıların çekirdek yuvasına koyun ve kayısıyı kapatın. İşlemi kayısılar tamamlanıncaya dek devam edin.[/FONT]
[FONT=&quot]4-[/FONT][FONT=&quot]Şekeri 1 su bardağı suya ekleyerek eritin.[/FONT][FONT=&quot] Kuru ka[/FONT][FONT=&quot]yısı kullanılıyorsa soğuk, taze kayısı kullanılıyorsa kaynatılmış sıcak suyu meyvelerin üzerine dökün. Orta ateşte 15 - 20 dakika pişirin.[/FONT]
[FONT=&quot]5-[/FONT][FONT=&quot]Kayısılar soğuduktan sonra dövülmüş cevizle süsleyin.[/FONT]
[FONT=&quot]6-[/FONT][FONT=&quot]İsterseniz 1-2 top dondurma ile de servis yapabilirsiniz.[/FONT]
 
Geri
Üst