17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 kg biftek
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet patates (haşlanmış ve ezilmiş)
- 1,5-2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 150 gr. dil peyniri
Süre:50 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak bifteklerin tek tek altını ve üstünü kızartın. (Kızarttıklarınızı tencerenin bir köşesinde toplayın, hepsi kızarınca biftekleri tencereye yayın.) Daha sonra tencerenin ağzını kapatıp biftekler bıraktıkları suyu çekip yumuşayana kadar pişirin.
Bifteklerinizi fırın kabınıza yayın. Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpin. Etlerin üzerini folyo ile kapatıp kabınızı bir köşeye alın.
Bu arada haşlayıp iyice ezdiğiniz patateslere bir yemek kaşığı tereyağını ocağın üstünde karıştırarak yedirin. Soğuk sütü azar azar ilave ederek -karıştırmaya devam ederek- pürenizi hazırlayıp tuzunu ilave edin.Pürenin topaklanmamasına dikkat edin. (özellikle kek hamuru kıvamında yumuşak bir püre olmalı ) Püreyi etlerin üzerini kapatacak şekilde yayın.
200C'lik fırına koyup pürenin üzeri hafif kuruyana kadar fırında tutun. (20-25 dak.) Dil peynirlerini tel tel ayırın ve pürenin üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın, tekrar fırına verip eriyen peynirler hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin. Börek gibi dilimleyerek servis yapın.
- 1 kg biftek
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet patates (haşlanmış ve ezilmiş)
- 1,5-2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 150 gr. dil peyniri
Süre:50 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak bifteklerin tek tek altını ve üstünü kızartın. (Kızarttıklarınızı tencerenin bir köşesinde toplayın, hepsi kızarınca biftekleri tencereye yayın.) Daha sonra tencerenin ağzını kapatıp biftekler bıraktıkları suyu çekip yumuşayana kadar pişirin.
Bifteklerinizi fırın kabınıza yayın. Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpin. Etlerin üzerini folyo ile kapatıp kabınızı bir köşeye alın.
Bu arada haşlayıp iyice ezdiğiniz patateslere bir yemek kaşığı tereyağını ocağın üstünde karıştırarak yedirin. Soğuk sütü azar azar ilave ederek -karıştırmaya devam ederek- pürenizi hazırlayıp tuzunu ilave edin.Pürenin topaklanmamasına dikkat edin. (özellikle kek hamuru kıvamında yumuşak bir püre olmalı ) Püreyi etlerin üzerini kapatacak şekilde yayın.
200C'lik fırına koyup pürenin üzeri hafif kuruyana kadar fırında tutun. (20-25 dak.) Dil peynirlerini tel tel ayırın ve pürenin üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın, tekrar fırına verip eriyen peynirler hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin. Börek gibi dilimleyerek servis yapın.