11
EXE RANK
~TiM[e]-oVeR~
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 2 Kas 2008
- Mesajlar
- 11,101
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
- Web sitesi
- www.google.com
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış dış ve iç kabuğu soyulmuş kestane
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2-4 yemek kaşığı arası süt kreması
- 1 paket bitter çikolata
- süslemek için arzuya göre antep fıstığı
Yapılışı:
- Kestaneleri, pudra şekerini ve 2 yemek kaşığı kremayı iyice robottan geçirin.
- Daha sonra elinize yapışmadan şekil verebileceğiniz bir hamur kıvamına gelene kadar azar azar krema ilave ederek robotu çalıştırıp kestane pürenizi hazır hale getirin. Buzdolabında yarım saat kadar katılaşması için bekletin.
- Çikolatayı içi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine koyduğunuz başka bir kasede (benmari usülü) eritin. 1 yemek kaşığı krema ilave edin.
- Kestane pürenizden top veya minik uzunca şekiller verip bir çatal yardımı ile erimiş çikolataya bulayıp ızgara telin veya yağlı kağıdın üzerine alarak üstlerine antep fıstığı serpiştirin ve donmaya bırakın.
- Tabaklara alarak servise kadar buzdolabında saklayın.