17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
MALZEMELER
1 orta boy karnabahar
2 yumurta
1 su bardağı az yağlı süt
1 tepeleme yemek kaşığı buğday unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kırmızı toz biber
YAPILIŞI
1-[FONT="] [/FONT]Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Yıkayın. Sıcak suda 10 dakika haşlayın.
2-[FONT="] [/FONT]Sırasıyla yumurta, süt, yağ ve un ekleyerek çırpın. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi ekleyin. Karışım oluşturun.
3-[FONT="] [/FONT]Fırın tepsisinin tabanını yanmaz kağıt ile kaplayın.
4-[FONT="] [/FONT]Haşlanmış karnabahar çiçeklerini karışıma batırın. Tüm yüzeyini kaplamasını sağlayın.
5-[FONT="] [/FONT]Tepsiye dizin.
6-[FONT="] [/FONT]Önceden ısıtılmış fırında 180° Isıda kızarıncaya dek pişirin. Sıcak servis yapın.
1 orta boy karnabahar
2 yumurta
1 su bardağı az yağlı süt
1 tepeleme yemek kaşığı buğday unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kırmızı toz biber
YAPILIŞI
1-[FONT="] [/FONT]Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Yıkayın. Sıcak suda 10 dakika haşlayın.
2-[FONT="] [/FONT]Sırasıyla yumurta, süt, yağ ve un ekleyerek çırpın. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi ekleyin. Karışım oluşturun.
3-[FONT="] [/FONT]Fırın tepsisinin tabanını yanmaz kağıt ile kaplayın.
4-[FONT="] [/FONT]Haşlanmış karnabahar çiçeklerini karışıma batırın. Tüm yüzeyini kaplamasını sağlayın.
5-[FONT="] [/FONT]Tepsiye dizin.
6-[FONT="] [/FONT]Önceden ısıtılmış fırında 180° Isıda kızarıncaya dek pişirin. Sıcak servis yapın.