3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31

10 kgluk turşu için;
- 1 kg turşuluk yeşil domates
- 1 kg sivri biber
- 1 kg havuç
- 1 adet orta boy lahana
- 2 baş sarımsak
- 3 küçük kase turşu(kaya) tuzu
- 1 lt üzüm sirkesi
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı toz şeker

Öncelikle sebzelerimizi temizleyip yıkıyoruz. Derin büyük bir kaba lahanayı iri iri doğruyoruz, sivri biberleri bütün olarak atıyoruz, havuçları parmak şeklinde doğruyoruz, domatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp atıyoruz bunları iyice harmanlayıp 5 kglık iki turşu kavanozuna paylaştırıyoruz. İçlerine sarımsakları bütün bütün atıyoruz.Diğer tarafta yaklaşık 4 lt suyumuzu şekerimizi ve tuzumuzu karıştırarak kaynatıyoruz. Tuz ve şeker eriyip su kaynayınca içine sirkemizi koyup altını kapatıyoruz. Suyumuz soğuduktan sonra kavanozlarımıza suyumuzu paylaştırıyoruz. Üzerlerine saplarını temizlediğimiz maydanozumu ve dereotumuzu koyup kapaklarını kapatıyoruz. 1 ay serin ve güneş almayan bir yerde bekletiyoruz. Afiyet olsun.