20
EXE RANK
Method
Fexe Kullanıcısı
Karışık Sebze Turşusu
Malzemeler
* 4 adet Acur
* 3 adet Havuç
* Sivri Biber
* 2-3 baş Sarımsak
* Kereviz sapı ve yaprakları
* 1/2 demet Maydanoz
* 5-6 adet yeşil Domates
* 4-5 adet kırmızı Domates
* 1 adet Lahana
* Turşunun Suyu İçin :
* 1 çay bardağı kaya Tuz
* 1 çorba kaşığı Limon Tuzu
* 1 çorba kaşığı Şeker
* 1/2 su bardağı Sirke
* 1 adet Aspirin
* 1/2 fincan Sıvı Yağ
*
* 1 kavanoz Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Sebzeleri yıkayalım. Çatalla sebzelerin ortalarına delik açalım. Kavanozun en altına acurları yerleştirelim. Havuçları boyuna dörde bölelim. Kavanoza sırasıyla havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, maydanozu, lahanaları (lahanayı yapraklarına ayırıp iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve dilediğiniz büyüklükte dilimleyin) kereviz dallarını ve kırmızı domatesleri koyalım. Soyulmuş sarımsakları ikiye bölerek kavanozun her yerine serpiştirelim. Turşunun suyuna tuz ilave edip kaynatalım. Daha sonra soğumasını bekleyelim. İçine limon tuzunu, sirkeyi, şekeri, aspirini katıp karıştıralım. Kavanozun içine hazırladığımız bu suyu dökelim. Üzerine küf yapmaması için sıvı yağ gezdirelim. Kavanozun ağzını sıkıca kapatalım. 10-15 gün içinde turşu yenmeye hazır duruma gelir.
Afiyet Olsun.
Malzemeler
* 4 adet Acur
* 3 adet Havuç
* Sivri Biber
* 2-3 baş Sarımsak
* Kereviz sapı ve yaprakları
* 1/2 demet Maydanoz
* 5-6 adet yeşil Domates
* 4-5 adet kırmızı Domates
* 1 adet Lahana
* Turşunun Suyu İçin :
* 1 çay bardağı kaya Tuz
* 1 çorba kaşığı Limon Tuzu
* 1 çorba kaşığı Şeker
* 1/2 su bardağı Sirke
* 1 adet Aspirin
* 1/2 fincan Sıvı Yağ
*
* 1 kavanoz Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Sebzeleri yıkayalım. Çatalla sebzelerin ortalarına delik açalım. Kavanozun en altına acurları yerleştirelim. Havuçları boyuna dörde bölelim. Kavanoza sırasıyla havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, maydanozu, lahanaları (lahanayı yapraklarına ayırıp iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve dilediğiniz büyüklükte dilimleyin) kereviz dallarını ve kırmızı domatesleri koyalım. Soyulmuş sarımsakları ikiye bölerek kavanozun her yerine serpiştirelim. Turşunun suyuna tuz ilave edip kaynatalım. Daha sonra soğumasını bekleyelim. İçine limon tuzunu, sirkeyi, şekeri, aspirini katıp karıştıralım. Kavanozun içine hazırladığımız bu suyu dökelim. Üzerine küf yapmaması için sıvı yağ gezdirelim. Kavanozun ağzını sıkıca kapatalım. 10-15 gün içinde turşu yenmeye hazır duruma gelir.
Afiyet Olsun.