"Karabükspor'un kimseye borcu yok"

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan styla45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2
EXE RANK

styla45

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
styla45
Kardemir Karabükspor başkanı Nevzat Şahin, takımın ligdeki durumu ve mali durumla ilgili açıklamalar yaptı..

Nevzat Şahin, bugüne kadar sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını belirterek, "Allahhımıza şükürler olsun ki bugün az da olsa bu sıkıntıyı attık. Biz bugün belli bir noktaya geldiysek bu sadece yönetim olarak bizim, teknik heyetin, futbolcuların değil, Karabük halkının ve sporseverlerin de desteği ile oldu. Ama her şey bitmiş değil. Şurada ligin bitmesine 4
hafta
var ve alınması gereken 12 puan var. Biz belli bir süreçten geliyoruz. Geçmişte bu kulüp şampiyonluklar yaşadı. Sıkıntılı durumlarda yaşadı. Tabiri caizse; sütten dilimiz yandı, yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Allah o
günleri
bir daha bu camiaya yaşatmasın. Bu nokta da kulüp olarak, yönetim olarak ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. Her şeyin bitmediğinin bilincindeyiz çünkü, geçmiş dönemde bir Zeytinburnu faciası yaşadık. Son saniyede biz küme düştük" dedi.

45-50 TRİLYON HARCANDI MI?
Kulübün geçmiş dönemlerde mali sekreterliğini de yaptığını ifade eden Nevzat Şahin, "Herkes her şeyi söyleyebilir. Söylemekte de özgür. Burası profesyonel bir kulüp, gelirleri var, giderleri de. Biz amatör takım değiliz. Küçümsemiyorum ama biz 2 B'de oynamıyoruz, Bank Asya'da da oynamıyoruz. Biz Süper Lig takımıyız, ona göre gelirlerimiz var, ona göre giderlerimiz var. Bu kulübün bir marka değeri var. Şimdi 45-50 trilyon gibi rakamlar yok. Geçmişten de bu kulübün borcu yok.
Uzunzamandır
da böyle bir borcumuz olmadı. Ben bu kulübün mali sekreterliğini yaptım. Tabi ki bir meblağlar harcanmıştır. Bizim her türlü harcamamızda sponsorumuz bilgisi dahilinde harcama yapıyoruz yani biz kendi şirketimizi, kendi
aile
bütçemizi idare eder gibi etmiyoruz bu kulübü. Bu kulüp geçmişte olduğu gibi bu günde profesyonelce idare ediliyor. Sorumluklarını bilen, mali alt yapısı
sağlam
bir kulüp olarak tanınıyoruz Türkiye'de ve bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Biliyorsunuz sezon başında transferler yapıldı fakat olmadı. Bizde yönetim olarak dedik ki; ne yaparız da bu takımı ligde tutarız. Çünkü ilk yarı bittiğin de Türkiye futbol kamuoyu Karabükspor'a düştü gözüyle bakıyordu. Biz bazı tedbirler aldık ve gideni geleni dengelediğiniz zaman ticari olarak, her şey yolunda gider" dedi.

ANTEP MAÇI BİR FİNAL
Pazar günü oynayacakları Gaziantep maçına da değinen Nevzat Şahin, "İki takım için de çok önemli maç. Biz Karabükspor olarak puan yada puanlar almak için Antep'e gidiyoruz. Ligin hala devam ettiğinin bilincindeyiz. Az önce dedim 4 tane maç var ve alınacak 12 puan. Biz bu puanların en çoğunu almak istiyoruz. Gaziantep de bu ligin iyi takımlarından. Fikstürdeki yerine bakıp aldanmamak lazım. Biz hazırlıklarımızı puanlar almak üzere yapıyoruz. İnanıyorum çok güzel bir futbol akşamı Anteplileri ve TV karşısında maçı izleyecek olanları bekliyor" dedi.

DURAK: "HEDEFİMİZ PUANLAR ALMAK"
Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu İsmail Durak ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Daha önceki konuşmalarımda hep bu takımın ligde kalması gerektiğini, ligde kalması için de kendi sahamızdaki tüm maçlarımızı kazanmamız gerektiğini, deplasmandan da puanlar getirmemiz gerektiğini söylemiştim. Bu takıma inandığımı, bu takımın düşmeyeceğini, bu takımın Süper Lig'e yakıştığını ve bu ligde kalması gerektiğini hep söyledim. Bu takımda bizi utandırmadı, kendi sahamızda ikinci yarı itibarıyla oynadığı tüm maçları kazandı. Deplasmandan da Eskişehir galibiyeti, İstanbul'dan da Belediye beraberliği ve şuan 37 puanımız var. İlk yarıyı 12 puanla bitiren bir takımın, şuan 37 puanda olması küçümsenecek bir başarı değil ve çoğu insanın da hayal edebileceği bir şey değil. Hatırlarsanız ilk transferleri yaparken ben söylediğimde bazıları belki inanmadı, ama biz yönetim olarak hep inandık ve bugünde geldiğimiz noktadan son derece mutluyuz. Ama Antalya maçı galibiyetle kapandı, bu lig bitti, biz bu ligde kaldık demek için hala erken. Çünkü alttaki takımlar da ya berabere kalıyorlar, yada kazanıyorlar. Dolayısı ile baraj biraz daha yükselebilir. Biz işimizi garanti yapıp, bir galibiyet daha almamız gerektiğini düşünüyorum. Bizde o doğrultuda çalışmalarımıza bu gün başladık" dedi.

GAZİANTEP MAÇI BİR FİNAL
Bu hafta sonu oynayacakları Gaziantep maçına da değinen İsmail Durak, "Gaziantep maçı bizim için önemli. Tüm maçlar önemli olduğu gibi. Biz Gaziantep maçına galibiyet yada puan için gidiyoruz. Galip geldiğimiz zaman daha başka hedefler belki önümüze gelebilir. Galibiyet parolası ile maça gideceğiz, inşallah galip gelip bu seriyi tamamlayacağız" dedi.

Gaziantep maçından sonra Rize'ye Türkiye Kupası'nda oynayacakları Rizespor maçı için gideceklerini de söyleyen İsmail Durak, "Bizim takımımız
geniş
bir kadroya sahip. Teknik direktörümüz tahmin ediyorum takımda oynatamadığı futbolculara yer vererek. O futbolcuların son durumlarını görmek isteyebilir onun tercihidir. Antalya maçında alt yapıda bir futbolcuyu hocamızın kadroya almaması hala tartışılıyor. Hocamız bize bu maçın çok önemli olduğunu ifade etti. Bizde Antalyaspor maçının bekli de ligde kalmamız açısından çok önemli olduğunu, hocamızın isteği doğrultusunda okey dedik" dedi.

Geri