Kapuska

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 90 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 125 Gr margarin
3 Adet orta boy soğan
250 Gr kuşbaşı dana eti
1 Adet ufak lahana
Yarın su bardağı su
Tuz, tane karabiber, salça
Kırmızıbiber (arzuya göre)

Hazırlanışı
  • Önce çok ince kıyılmış soğanı, eritilmiş margarin içinde bir güzel kavurunuz.
  • Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış eti ve salçayı ilave edip kavurmaya devam ediniz.
  • Tabii, tencerenin içine bir miktar tane karabiber ve yeterince tuz katın.
  • Yarın su bardağı su ilave edip yavaş yavaş etin pişmesini bekleyin.
  • Etler pişe dursun, şimdi lahanayı hazırlamaya başlayın.
  • Önce yaprakları tek tek yıkayıp, ince ince kıyın.
  • Kıyılmış lahana yapraklarını salçalı etin üzerine koyup tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
  • Herkes acı sevmez, sevenler için parçalanmamış kuru acı kırmızıbiberi bütün olarak lahanaların üzerine yerleştiriniz.
  • Salçalı eti yarım saat pişirin, lahanaları ilave ettikten sonra da yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Pişerken tencerenin kapağını sadece bir kez suyunu bakmak için açın, gerekirse sıcak su ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
  • Düz bir fırın tepsisine alın ve 7-8 dakika fırında bekletin, daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
  • Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst