Kalıpta Maydanozlu Tavuk

1
EXE RANK

Musterbild

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Haz 2010
Mesajlar
1,545
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Musterbild
2 Tavuk budu, herbiri 275 g. ağırlında
1 Küçük soğan, dörde bölünmüş
1 Defne yaprağı
Tuz ve karabiber
1 Yemek kaşığı toz jelatin
3 Yemek kaşığı soğuk su
2 Katı yumurta, doğranmış
40 g. iyice doğranmış maydanoz
yedek3.gif
Yapılışı:
kmt.jpg
1. 850 ml.'lik bir metal kalıbı soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun.

2. Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk suyu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın. Üste cıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 45. dak. pişirin. ( Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı ).

3. Pişme suyunun 600 ml#39;sini ayırın

4. Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parcalar halinde kesin

5. Jelatini suya döküp 5 dak. süngerleşinceye kadar bırakın. Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın 1 - 2 dak. jelatin çözülünceye dek karıştırın. Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın.

6. Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın. Maydonozun 2/3 #39; ünü ekleyip karıştırın.

7. Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin. Jelatinle kalıbı doldurun. Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın.

8. Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun.

9. Servis için: Kalıbın kenarlarından çıkmış parcaları parmagınızla düzeltin. Kalıbı 1-2 dak. çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin. Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın.

 
bune lan igrenc :D
 
Geri
Üst