19
EXE RANK
By BuRç-X #
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 22 Şub 2009
- Mesajlar
- 19,798
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
Açıklama
Tereyağını tavada sıvıyağ ile birlikte eritin. Kalamarları yağda soteleyin. Sarımsağın kabuğunu soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
Malzemeler
120 gr kalamar
10 gr tereyağı
Yarım çorba kaşığı ayçiçek yağı
Yarım çorba kaşığı barbekü sos
1 diş sarımsak
1 domates
Yarım çorba kaşığı acı sos
Yarım paket Akdeniz yeşilliği
50 gr beyazpeynir
6 siyah zeytin
1 çorba kaşığı balsamik sirke
Yarım çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tarifi
Tereyağını tavada sıvıyağ ile birlikte eritin. Kalamarları yağda soteleyin. Sarımsağın kabuğunu soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
Malzemeler
120 gr kalamar
10 gr tereyağı
Yarım çorba kaşığı ayçiçek yağı
Yarım çorba kaşığı barbekü sos
1 diş sarımsak
1 domates
Yarım çorba kaşığı acı sos
Yarım paket Akdeniz yeşilliği
50 gr beyazpeynir
6 siyah zeytin
1 çorba kaşığı balsamik sirke
Yarım çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tarifi
- Tereyağını tavada sıvıyağ ile birlikte eritin. Kalamarları yağda soteleyin. Sarımsağın kabuğunu soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Barbekü sosunu bir kaseye alın. Sarımsak püresi, acı sos ve pul biberi ilave edip karıştırın. Sosu kalamarlarla harmanlayın.
- Akdeniz yeşilliklerini bol suyla yıkayıp servis tabağına alın. Üzerine kalamarları ilave edin. Dilimlenmiş domates, rendelenmiş beyazpeynir ve zeytinlerle süsleyin. Üzerine limon suyu ve balsamik sirkeyi gezdirerek tatlandırıp servis yapın.