2
EXE RANK
FİREMAN ;
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 5 Ocak 2010
- Mesajlar
- 2,559
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35
Kakao flavonolleri dene ve kakao içinde bulunan doğal kimyasalların
beyne kan akışını güçlendirdiği ve uzun dönemde yaşlılarda bellek zayıflaması ve inme riskini azaltabileceği belirtildi
Harvard Üniversitesi tıp araştırmacılarınca 59-83 yaşları aralığındaki sağlıklı denekler üzerinde yapılan gözlemlerde
düzenli olarak kakao flavonellerince zengin içecekler verilen deneklerde bir hafta sonunda beyne kan akışının yüzde 8
iki hafta sonunda da yüzde 10 arttığının gözlendiği açıklandı
Neuropsychiatric Disease and Treatment adlı bilim dergisinde yayımlanan araştırmayı yürüten bilim insanlarına göre bu flavonollerin uzun süreli kullanımı
yaş ilerledikçe beyne kan akışının azalması sonucu beyinde ortaya çıkan yapısal bozulmalar ve hafıza gerilemesi gibi etkileri yavaşlatıyor


Harvard Üniversitesi tıp araştırmacılarınca 59-83 yaşları aralığındaki sağlıklı denekler üzerinde yapılan gözlemlerde




