Kabuklu bezelye salatası

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
Açıklama

Domates, salata ve marulu yıkayın. Bezelye, kırmızıbiber, semizotu, marul, salata ve domatesi bir kapta karıştırın. Sarmısaklı Kruton’un hazırlanışı: Ekmek dilimlerinin kabuğunu alın. 1cm’lik kareler halinde kesin.
Malzemeler

200 gr kabuklu bezelye, enine kesilmiş
1 kırmızı dolmalık biber, dilimlenmiş
4 kıvırcık salata yaprağı
5 yeşil marul yaprağı
250 gr kiraz domates
60 gr semizotu
Parmesan peyniri, servis için

Sarmısaklı kruton
3 dilim beyaz ekmek
¼ su bardağı zeytinyağı
1 diş sarmısak, dövülmüş

Sos
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı ekşi krema
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı esmer şeker
tuz ve öğütülmüş karabiber


Tarifi

1. Domates, salata ve marulu yıkayın. Bezelye, kırmızıbiber, semizotu, marul, salata ve domatesi bir kapta karıştırın.
2. Sarmısaklı Kruton’un hazırlanışı: Ekmek dilimlerinin kabuğunu alın. 1cm’lik kareler halinde kesin. Zeytinyağını küçük, ağır tabanlı bir tavada kızdırın ve sarmısağı ilave edin. Ekmek parçalarını ekleyip, karıştırarak gevreyinceye kadar kızartın. Ateşten alın ve yağını alması için ekmekleri kağıt havlu üzerine bırakın.
3. Sosun hazırlanışı: Bütün malzemeleri küçük bir kapta 2 dakika ya da tamamen karışıncaya kadar çırpın. Servis yapmadan önce salatanın üzerine döküp iyice karıştırın. Üzerine de sarmısaklı kruton ve ve ince kesilmiş Parmesan peynirini koyarak servise sunun.
NOT: Parmesan’ı ince bir şekilde kesebilmek için sebze soyacağı kullanın.
 
Geri
Üst