17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler (6 kişilik)
1 bağ semizotu
2 orta boy kuru soğan
1 domates
1 adet taze kabak
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı paprika biber sosu
Tuz, şeker
Yapılışı:
Bir tencerede ince kıyılmış soğan, sarımsak ve sivri biberleri sızma zeytin yağı ile 5 dakika soteleyin. Jülyen doğranmış (kibrit çöpü şeklinde) kabakları ve küp küp doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirin. Güzelce yıkayıp elinizle parçaladığınız semizotlarını da tencereye koyduktan sonra ocağı kısın. Kapağı kapalı şekilde 10 dakika pişirin. Paprika biber sosu, tuz ve iki küp şekeri yemeğe ilave ederek karıştırın, 2 dakika sonra ocağın altını kapayın. Yarım saat tencerenin kapağını açmadan dinlendirin. Kabaklı cam servis kabına alıp buzdolabında soğutun ve servisinizi soğuk yapın. Eğer yemeğiniz fazla sulanırsa 1 adet patatesi rendeleyip tuz ve biber sosundan önce yemeğe ekleyip 10 dakika daha fazla pişirebilirsiniz
1 bağ semizotu
2 orta boy kuru soğan
1 domates
1 adet taze kabak
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı paprika biber sosu
Tuz, şeker
Yapılışı:
Bir tencerede ince kıyılmış soğan, sarımsak ve sivri biberleri sızma zeytin yağı ile 5 dakika soteleyin. Jülyen doğranmış (kibrit çöpü şeklinde) kabakları ve küp küp doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirin. Güzelce yıkayıp elinizle parçaladığınız semizotlarını da tencereye koyduktan sonra ocağı kısın. Kapağı kapalı şekilde 10 dakika pişirin. Paprika biber sosu, tuz ve iki küp şekeri yemeğe ilave ederek karıştırın, 2 dakika sonra ocağın altını kapayın. Yarım saat tencerenin kapağını açmadan dinlendirin. Kabaklı cam servis kabına alıp buzdolabında soğutun ve servisinizi soğuk yapın. Eğer yemeğiniz fazla sulanırsa 1 adet patatesi rendeleyip tuz ve biber sosundan önce yemeğe ekleyip 10 dakika daha fazla pişirebilirsiniz