15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 1Süre 35 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 1 Kg kabağın içi
6 Adet taze soğan
3 Kahve fincanı un
1 Demet dereotu
Yarım demet maydanoz
3 Adet yumurta
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz, karabiber ve kırmızı biber
Hazırlanışı
6 Adet taze soğan
3 Kahve fincanı un
1 Demet dereotu
Yarım demet maydanoz
3 Adet yumurta
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz, karabiber ve kırmızı biber
Hazırlanışı
- Kabak dolması yaparken çıkarttığınız kabak içlerini rendeleyin.
- Taze soğanı, dereotu ve maydanozu incecik kıyıp yumurtaları kırın.
- Kırmızı biber, karabiber ve tuzla birlikte kabağa karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu azar azar bu karışıma yedirin.
- Geniş bir tavaya biraz sıvı yağ koyun.
- Elde ettiğiniz kabaklı bulamaçtan 1-2 kaşık alıp tavaya koyun ve kaşıkla yassılaştırın.
- Mücverlerin birbirine yapışmaması için aralarında boşluk bırakın.
- Çevirip diğer yüzlerini de kızarttıktan sonra kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkartıp, fazla yağlarının süzülmesini sağlayın.
- Soğumasını beklemeden yanında yoğurtla servis yapın.
- NOT : Dilerseniz harcın içine 150 gr beyaz peynir de katabilirsiniz.
- Tavaya fazla yağ koymamaya dikkat edin, aksi halde mücverlerin formu bozulur.
- Arzu ederseniz harcın içine sarımsak ta koyabilirsiniz.