17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Porsiyon ölçüsü: Tarifin dörtte biri (4 çorba kaşığı)
1 Porsiyon kabak kavurmanın kalorisi:50 kalori
Malzemeler (4 kişilik)
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 orta boy taze kabak
2 diş sarımsak
1 büyük baş kuru soğan
Tuz
3-4 dal dereotu
Yapılışı
Kabakları yıkayıp kabuklarını tamamen soymadan temizleyin ve rendeleyin. Bir tencereye zeytinyağı, ince kıyılmış soğan ve sarımsakları ilave edip 2-3 dakika pişirin. Kabakları ekleyip altını kısın ve tencerenin kapağını kapayın. Bu sırada dereotlarını yıkayıp ince ince kıyın. Kabakları ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak kontrol edin. Sulandığı sırada ocağın altını açıp tuzunu ilave edin. Dereotlarını da ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Yemeğiniz hazır. Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Kabak kavurmanız soğukken garnitür olarak et, tavuk ve balığın yanında servis edilebilir.
1 Porsiyon kabak kavurmanın kalorisi:50 kalori
Malzemeler (4 kişilik)
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 orta boy taze kabak
2 diş sarımsak
1 büyük baş kuru soğan
Tuz
3-4 dal dereotu
Yapılışı
Kabakları yıkayıp kabuklarını tamamen soymadan temizleyin ve rendeleyin. Bir tencereye zeytinyağı, ince kıyılmış soğan ve sarımsakları ilave edip 2-3 dakika pişirin. Kabakları ekleyip altını kısın ve tencerenin kapağını kapayın. Bu sırada dereotlarını yıkayıp ince ince kıyın. Kabakları ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak kontrol edin. Sulandığı sırada ocağın altını açıp tuzunu ilave edin. Dereotlarını da ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Yemeğiniz hazır. Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Kabak kavurmanız soğukken garnitür olarak et, tavuk ve balığın yanında servis edilebilir.