Kabak Graten

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler

3 adet dolmalık kabak
100 gr kavrulmuş kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Biraz karabiber, kişniş
Bir tutam tuz
2 adet domates
1çay bardağı veya biraz fazlası süt
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salça
2-3 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peynir

Yapılışı

Kabaklar yıkanıp bir tencereye haşlamaya konur, bu arada soğan zeytinyağında biraz kavrulur içine kavrulmuş kıyma, küp doğranmış domates, birazcık tuz, istediğiniz baharat eklenir(ben karabiber ve kişniş ekliyorum). 30 dk haşlanan kabaklar eliniz yakmamak için soğuk sudan geçirilir. Ortadan ikiye ayrılır. Ortaları bir kaşık yardımı ile parçalamadan çıkarılır(ben iç kısmını yoğurtla tarator yapmak için ya da sebze çorbalarına veya karışık sebzeli mücver yaparken kullanmak için cam bir kapla kısa zamanda kullanmak üzere soğutup saklarım). Başka bir kapta 1 tatlı kaşığı tereyağı ile un kavrulup soğumaya bırakılır. Bu arada kabakların ortasına kıymalı karışım eklenir. Soğuyan unun üzerine süt, karabiber ve birazcık tuz eklenir. Kısık ateşte muhallebiden daha sıvı kıvamlı beşamel sos elde edilir. Kabakların üstü beşamel sosla kapatılır ve varsa rendelenmiş kaşar peynirle süslenir, fırına vereceğiniz cam tepsiye salçalı su da ekleyerek fırında 200 derecede yarım saat pişirilir.
Aynı tarifte kıyma yerine küp küp doğranmış tavuk göğüs eti de kullanabilirsiniz.

Bu yemeğin yanına biraz yoğurt ve makarna ile menüyü tamamlayabilirsiniz
 
Geri
Üst