Izgara Sebze Salatası

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
Açıklama

Patlıcan ve kabağı 1 cm kalınlığında dilimleyin. Havucun kabuğunu soyup verev dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip halka şeklinde dilimleyin.
Malzemeler

1 patlıcan
1 kabak
1 havuç
6-7 mantar
1 salçalık kırmızıbiber
1 çorba kaşığı fesleğen sos
100 gr Akdeniz yeşilliği
2 çorba kaşığı balsamik sirke
1 çay kaşığı kaya tuzu
karabiber



Tarifi


Fesleğen sos için: Yarım demet taze fesleğen
1 çay kaşığı şeker
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı parmesan peyniri
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Taze fesleğenleri ince kıyın. Sarımsakların kabuklarını soyup ince doğrayın. Parmesan peynirini çatal yardımıyla ezip sarımsak ve fesleğenle birlikte harmanlayın. Şeker, zeytinyağı, sirke, çamfıstığı, tuz ve karabiberi ilave edip mikserde püre haline gelene kadar çırpın.
  • Patlıcan ve kabağı 1 cm kalınlığında dilimleyin. Havucun kabuğunu soyup verev dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip halka şeklinde dilimleyin. Patlıcan, kabak ve havuç dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürüp ızgarada pişirin. Biber ve mantarları çok az zeytinyağı eklenmiş tavada soteleyin.
  • Akdeniz yeşilliklerini bol su ile yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra servis tabağına alın. Üzerine sebzeleri ilave edin.
  • Balsamik sirke, tuz ve fesleğen sos ile tatlandırarak servis yapın.
 
Geri
Üst