Izgara Levrek

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler:

2 iri deniz levreği (toplam 1 kg)
2-3 diş sarımsak
¼ demet maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, tane karabiber, limon

Sürpriz garnitür
4 küçük patates
4 sivri biber

Yapılışı:

Levrekleri ayıklayıp güzelce yıkayın. Sarımsağı tuz ile beraber havanda dövdükten sonra zeytinyağını ilave edip macun kıvamına gelene kadar ezmeye devam edin. ½ limonun suyunu sarımsağa ilave edip karıştırın. Bu sosa ¼ demet yıkanmış ince kıyılmış maydanozu ekleyip balığın içine, dışına eşit bir şekilde paylaştırın. Fırının tepsisine yağlı kağıt serin ve sosladığınız balığı üzerine alın.

Sürpriz garnitür için patatesleri yıkayıp soyduktan sonra dörde bölün, tuz ve tane karabiber ile karıştırdıktan sonra balıkların karnına doldurun. Balıkların yanına da sivri biberleri uzatıp fırının ızgara ayarını açın. Yaklaşık 30 dakikada yemeğiniz servise hazır. Her bir balığı eşit iki parçaya bölün. Garnitürleri de eşit oranda pay ederek servisinizi tamamlayın.
 
Geri
Üst