Ispanak Yatağında Az Yağlı Beşamel Soslu Et

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
MALZEMELER - 4 PORSİYON


Yarım kilo yağsız dana eti
1 orta boy soğan
Karabiber
Kimyon
Kekik

Ispanak için:

1 kilo ıspanak
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Beşamel sosu için:

2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı yağsız süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI


  • <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Etleri düdüklü tencerede az suda hiç yağ koymadan soğan ve baharatlarla birlikte 10- 15 dakika pişirin. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Ispanakları yıkayın. İnce doğrayın. Soğanı soyun, yıkayın, ince doğrayın. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Zeytinyağında soğanlar hafif sararıncaya kadar kavurduktan sonra ıspanakları ekleyin. Karıştırarak pişirin. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Ayrı bir kapta yağın üzerine elenmiş unu ekleyerek karıştırın. 2 dakika hafif ateşte rengi değişmeden pişirin. Üzerine ısıtılmış sütü ve suyu ekleyip 15 dakika karıştırın. Topaklaşmasını önlemek için çırpma teli kullanın. Pişmeye yakın tuzunu ekleyin. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Isıya dayanıklı çok derin olmayan bir fırın kabına pişirilmiş ıspanağı yayarak koyun. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Üzerine haşlanmış etleri dağıtarak yerleştirin. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Tüm bunların üzerine beşamel sosunu dökün.
  • Sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst