20
EXE RANK
Method
Fexe Kullanıcısı
5 kişilik
Malzemesi:
-1 kg. ıspanak
-tuz
-10 diş sarımsak (dövülmüş)
-500 ml. sirke (2 su bardağı),
Yapılışı:
1.Ispanak köklerini, kökten başlayıp 7-8 cm. uzunluğunda kesin. Bol su İle birkaç kez yıkayıp süzdürün. Tencerede tuzlu su kaynatın. Kökleri suya atıp iki üç taşım kaynatın ve süzgece çıkarın.
2.Haşlanmış ıspanak köklerini kavanozlara doldurun. Dövülmüş sarımsağı serpiştirin. Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
3.Turşuyu 15 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın.
alıntı
Malzemesi:
-1 kg. ıspanak
-tuz
-10 diş sarımsak (dövülmüş)
-500 ml. sirke (2 su bardağı),
Yapılışı:
1.Ispanak köklerini, kökten başlayıp 7-8 cm. uzunluğunda kesin. Bol su İle birkaç kez yıkayıp süzdürün. Tencerede tuzlu su kaynatın. Kökleri suya atıp iki üç taşım kaynatın ve süzgece çıkarın.
2.Haşlanmış ıspanak köklerini kavanozlara doldurun. Dövülmüş sarımsağı serpiştirin. Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
3.Turşuyu 15 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın.
alıntı