15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 5 Su bardağı elenmiş un
1 Su bardağı tozşeker
100 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
30 gr yaş maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabuğu rendesi
20 Adet incir reçeli tanesi
Üzerine :
Margarin
Pudra şekeri
Hazırlanışı
1 Su bardağı tozşeker
100 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
30 gr yaş maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabuğu rendesi
20 Adet incir reçeli tanesi
Üzerine :
Margarin
Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Mayayı 1 sı bardağı sıcak süt ile eritin.
- Bir süre kabarmasını bekleyin.
- Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.
- Limon kabuğu rendesini de ekleyin.
- Gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha un ekleyin.
- Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin.
- 2 Kat kabaran hamurdan parçalar koparın.
- Yuvarlayıp, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun.
- Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın.
- Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
- Her birinin üzerine bir parça margarin koyun.
- 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.