İncir Reçelli Çörek

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 5 Su bardağı elenmiş un
1 Su bardağı tozşeker
100 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
30 gr yaş maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabuğu rendesi
20 Adet incir reçeli tanesi
Üzerine :
Margarin
Pudra şekeri

Hazırlanışı
  • Mayayı 1 sı bardağı sıcak süt ile eritin.
  • Bir süre kabarmasını bekleyin.
  • Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.
  • Limon kabuğu rendesini de ekleyin.
  • Gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha un ekleyin.
  • Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin.
  • 2 Kat kabaran hamurdan parçalar koparın.
  • Yuvarlayıp, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun.
  • Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
  • Her birinin üzerine bir parça margarin koyun.
  • 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin.
  • Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
 
Geri
Üst