İmambayıldı

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler (4 kişilik)

4 Orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 domates
4 sivri biber
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
2-3 diş sarımsak
1/6 demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, muskat, yenibahar

Yapılışı


Patlıcanları yıkayıp, çizgili çizgili soyun. Kökünü ayırırsanız patlıcanlar yayılabilir bu nedenle kök kısmını çıkarmayın. Düdüklü tencerenin içine patlıcanları yerleştirin. 1 çay bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip patlıcanların üzerine gezdirin. Düdüklü tencereyi kapayıp 5 dakika ilk kaynama sesi gelene kadar pişirin.

Ayrı bir tencerede ince kıydığınız soğanı, sarımsağı ve salçayı 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domatesi rendeleyin ve baharatlarla beraber karışıma ekleyin. İnce kıyılmış maydanozları da ekleyip karışımı 2 dakika daha pişirin.
Düdüklü tencereyi açıp yumuşayan patlıcanların içine pişirdiğiniz sosu paylaştırıp, sivri biberleri üzerine yerleştirin.. 1 çay bardağı daha su ilave ederek tencerenin kapağını kapayın. Kaynadıktan sonra 5 dakika pişirip ocağı kapayın. 5–10 dakika yemeğin demlenmesi için kapağını açmayın. Kapaklı bir kaba çıkartıp buzdolabına kaldırın, 3–4 saat içinde soğuyan imambayıldı yemeğinizi artık servis edebilirsiniz.

Yağı suyla beraber patlıcanların üzerine gezdirip ön haşlama yapmak patlıcanların basınç altında yağı içine çekmesini sağlıyor. Kızartılmış patlıcan lezzetini bu şekilde yakalayabildiğim bu yöntem sayesinde bu yemeğinin zahmeti de, kalorileri de azalıyor. Dilerseniz pişen patlıcanları içini doldurduktan sonra salçalı su ilave ederek fırınlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst