İlkbahar Türlüsü

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler (6 kişilik)

2 adet soyulmuş enginar
1 havuç
250 gr taze iç bakla
250 gr taze bezelye
1 küçük patates
¼ demet dereotu
4 adet taze soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2-3 diş taze sarımsak
2 kesme şeker
Tuz

Yapılışı:

Taze soğanları ve sarımsakları yıkayıp ince ince doğrayıp tencereye alın zeytinyağı ile birlikte orta ateşte 5 dakika çevirin. Küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri, yıkanmış iç bakla ve bezelyeleri ilave ederek ocağın altını kısın ve 5 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirmeye bırakın. Havuç biraz yumuşadığında soyulmuş enginarları 6 eşit parçaya bölerek tencereye ekleyin. 1 limonun suyunu sıkarak tencereye ilave edin. Altı kısık olarak 15-20 dakika pişirin. Yıkayıp doğradığınız dereotunu tuzu, kesme şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Sebzelerin pişip pişmediğini çatal yardımıyla kontrol edin. Piştiğinde ocağın altını kapayın. En az 30 dakika tencerenin kapağını açmadan dinlendirin. Yemeğinizi buzdolabına kaldıracağınız cam saklama kabına alarak soğuması için kaldırın. Soğuk veya ılık servis edebilirsiniz.
 
Geri
Üst