İçli Köfte.

1
EXE RANK

Musterbild

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Haz 2010
Mesajlar
1,545
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Musterbild
iç malzeme :
300gr kıyma
3 baş kuru soğan
(istege bağlı)
tuz
karabiber
pul biber
maydonoz
100gr sıvı veya katı yağ dış malzeme(hamuru):
500gr yağsız kıyma
500gr ince köftelik bulgur
1 ince tarafından soğan rendesi
tuz
su
Yapılışı:
İç malzemenin hazırlanışı soğanlar ince ince doğranır kavurmak için tavaya konur yağ eklenir kıyma eklenir 10 dk arasıra karıştırılarak kavrulur tuz eklenir kıymalar pişip soğan pembe olana kadar kavrulur. Ocaktan indirip doğranmış maydonoz eklenip karıştırıp sovuması için buzdolabına konur.

HAMURU İÇİN: Bulgur kıyma yoğurmak için bir kaba konur tuz ilave edilir soğan konur bütün dış malzemeleri iyice elle karıştırarak yoğrulur malzemeler iyice iki elin arasında kuvvet uygulanarak bastıra bastıra yoğrulur arasıra su katılır ne cok sert olacak nede cok yumuşak.

Yoğurma işlemi hamur birbirini iyice tutucak duruma gelene kadar devam eder. Hamur toplanıp üstüne kurumaması için streç (nemli bez) kapatılır (el hafif ıslatılır) hemen yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak iki el arasında önce yuvarlayıp sonra işaret parmağı yardımı ile yuvarlıyarak dönderek açılır.

Açılan hamura hazırlamış olduğumuz içi bir kaşık yardımı ile koyup yavaş yavaş yuvarlıyarak kapatıyoruz (el hafiften su ile ıslatılır) bütün işlem hamur içi bitene kadar devam eder.

İç bitip hamur kaldı ise küçük küçük parçalar kopartılıp misketler yapılır iki el arasında yuvarlıyayak ayrı bir tencereye su konur kaynamaya bırakılır tuz atılır su kaynayınca yapmış olduğumuz köfteler suya birer birer atılır tencere çok dolmayacak kısık ateşte pişirilir 15 dk delikli kaşık yardımı ile veya süzgecle süzülür yapılan misketlerde pişirilir sıcak olarak servis yapılır AFİYET OLSUN
 
Geri
Üst