20
EXE RANK
`korkunc` `FENA`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 6 Kas 2010
- Mesajlar
- 28,252
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
Gerekli..Malzemeler:
1 adet hindi
10 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı biber
İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz
Yapılışı:
Önceden yıkadığınız ve ılık suda en az yarım saat bekletip süzdüğünüz pirinci 1 kaşık tereyağında kavurun. Ayrı bir yerde 1 çorba kaşığı tereyağında fıstık, ince doğradığınız soğan ve küçük doğranmış ciğeri kavurun ve tüm baharatlarla ve kuş üzümüyle beraber pirince ekleyin. Et suyunu ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Zeytinyağına, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Hindinin üzerine bu karışımı sürün. İçine hazırladığınız iç pilavın yarısını, doğradığınız biberleri, arpacık soğanları ve çekirdeklerini çıkardığınız ve doğradığınız domatesleri defne yaprakları ile beraber koyun.
1 adet hindi
10 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı biber
İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz
Yapılışı:
Önceden yıkadığınız ve ılık suda en az yarım saat bekletip süzdüğünüz pirinci 1 kaşık tereyağında kavurun. Ayrı bir yerde 1 çorba kaşığı tereyağında fıstık, ince doğradığınız soğan ve küçük doğranmış ciğeri kavurun ve tüm baharatlarla ve kuş üzümüyle beraber pirince ekleyin. Et suyunu ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Zeytinyağına, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Hindinin üzerine bu karışımı sürün. İçine hazırladığınız iç pilavın yarısını, doğradığınız biberleri, arpacık soğanları ve çekirdeklerini çıkardığınız ve doğradığınız domatesleri defne yaprakları ile beraber koyun.