17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- Beşamel Sos Malzemesi:
- 3-4 adet patlıcan
- 3 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Etin Malzemesi:
- 1/2 veya 1 kg. kuzu eti
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- Tuz
- Karabiber
Süre:50 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin. Un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar yedirin. Tuzu ekleyin. Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın. Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.
Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin. Unu ekleyin. Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Etleri bir borcama koyun.
Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. Sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.
- Beşamel Sos Malzemesi:
- 3-4 adet patlıcan
- 3 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Etin Malzemesi:
- 1/2 veya 1 kg. kuzu eti
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- Tuz
- Karabiber
Süre:50 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin. Un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar yedirin. Tuzu ekleyin. Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın. Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.
Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin. Unu ekleyin. Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Etleri bir borcama koyun.
Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. Sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.