Hünkar Beğendi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- Beşamel Sos Malzemesi:
- 3-4 adet patlıcan
- 3 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Etin Malzemesi:
- 1/2 veya 1 kg. kuzu eti
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- Tuz
- Karabiber

Süre:50 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin. Un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar yedirin. Tuzu ekleyin. Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın. Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.

Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin. Unu ekleyin. Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Etleri bir borcama koyun.
Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. Sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.
 
Geri
Üst