15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
Hollandez Sos
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 30 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 5 çorba kaşığı(100 gr.)tereyağı
2 yumurtanın sarısı
1/2 kahve fincanı su
çeyrek limonun suyu
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 30 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 5 çorba kaşığı(100 gr.)tereyağı
2 yumurtanın sarısı
1/2 kahve fincanı su
çeyrek limonun suyu
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
- 2 yumurtanın sarısı,bir tutam tuz ve su,porseln bir kasede telle çırğılarak birbirine yedirilir.
- Sonra kase,içinde kaynar su bulunan bir tepsinin içine oturtulur(tepsinin içindeki su,kasenin ağzından en az bir parmak aşağıda bulunmalıdır).
- Tepsinin altındaki ateş iyice kısılır.
- Telle çırpmaya ara vermeden yumurtalar ısıtılır.
- Sonra fındık büyüklüğünde parçalara bölünmüş tereyağı azar azar katılır ve yine telle çırpılarak yumurtalara yedirilir.
- Yağ eryince kase ateşten indirilir ve çeyrek limonun suyu çırpılmakta olan karılıma damla damla dökülür.
- Böylece sos,yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilmiş olur.
- Bazen yağ katılırken salça kesilir ve yağını koyverir.Böyle durumlarda benmarideki sosa 1/2 kaşık su serpilir ve düzeilnceye kadar çırpılır.
- Düzeldikten sonra yine çırpılarak geri kalan yağ katılıp yedirilir.