0
EXE RANK
# netbiLgini ~
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 28 Ara 2008
- Mesajlar
- 970
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35
Malzemeler
- Sade Hamur Malzemesi:
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 9 çorba kaşığı margarin
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Hindistan cevizli Hamur Malzemesi:
- 4 çorba kaşığı margarin
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı vanilya
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- İç Malzemesi:
- 2 çay bardağı toz şeker
- 6 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı tuz
Süre:50 dk - 10 KişilikYapılışıSade hamur malzemelerinden un, su, yumurta, sirke, tuz ve 3 çorba kaşığı margarini karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgah üzerine yayın. 6 çorba kaşığı margarini üzerine yayarak hamuru ikiye katlayın. Hamuru dikdörtgen açın ve beşe katlayın. Bu işlemi bir kez daha tekrar edin. Hamuru beşe katlanmış olarak 30 dakika dinlendirin.
Hindistan cevizli hamur için; margarin, pudra şekeri, vanilya, un ve hindistan cevizini karıştırıp yoğurun. İç malzemesi için hindistan cevizi, şeker, yumurta akı ve teryağını kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışıma sirke ve tuzu da ekleyerek 2 dakika daha karıştırın. Hazırladığınız sade hamuru tezgahın üstüne açıp, hindistan cevizli hamuru üzerine yayın.
Hamuru ikiye katlayın. Dikdörtgen açarak beşe katlayıp yarım santim kalınlığında açın. İç malzemesini açtığınız hamurun üzerine yayın. Hamuru dikdörtgen veya yuvarlak keserek 180 derecede 10 dakika pişirin. Pişirdiğiniz kurabiyeleri hindistan cevizi ile süsleyerek servise sunun.
- Sade Hamur Malzemesi:
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 9 çorba kaşığı margarin
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Hindistan cevizli Hamur Malzemesi:
- 4 çorba kaşığı margarin
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı vanilya
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- İç Malzemesi:
- 2 çay bardağı toz şeker
- 6 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı tuz

Süre:50 dk - 10 KişilikYapılışıSade hamur malzemelerinden un, su, yumurta, sirke, tuz ve 3 çorba kaşığı margarini karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgah üzerine yayın. 6 çorba kaşığı margarini üzerine yayarak hamuru ikiye katlayın. Hamuru dikdörtgen açın ve beşe katlayın. Bu işlemi bir kez daha tekrar edin. Hamuru beşe katlanmış olarak 30 dakika dinlendirin.
Hindistan cevizli hamur için; margarin, pudra şekeri, vanilya, un ve hindistan cevizini karıştırıp yoğurun. İç malzemesi için hindistan cevizi, şeker, yumurta akı ve teryağını kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışıma sirke ve tuzu da ekleyerek 2 dakika daha karıştırın. Hazırladığınız sade hamuru tezgahın üstüne açıp, hindistan cevizli hamuru üzerine yayın.
Hamuru ikiye katlayın. Dikdörtgen açarak beşe katlayıp yarım santim kalınlığında açın. İç malzemesini açtığınız hamurun üzerine yayın. Hamuru dikdörtgen veya yuvarlak keserek 180 derecede 10 dakika pişirin. Pişirdiğiniz kurabiyeleri hindistan cevizi ile süsleyerek servise sunun.