Helle Çorbası Tarifi

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • Yarım tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Tuz, karabiber
  • 1.5 litre su (tavuğu haşladığımız su ile beraber toplam 1.5 litre)

yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Tavuk göğsünü iyice haşlayalım ve didikleyelim.
Tencerede unu kavuralım hafif rengi dönüp kokusu çıkınca ocaktan alalım ve küçük bir kase soğuk suda unu eritelim.
Ayrı tencereye sıvıyağı koyup biraz kızdıralım ve salçayı kavuralım.tuz karabiber,pirinç ve tavuk suyunu ekleyelim.
Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra erittiğimiz unu ve didiklediğimiz tavukları ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Pirinçler pişince altını kapatalım. Afiyet olsun…
 
Geri
Üst