17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler ( 8 kişilik)
2 adet taze kabak
2 orta boy havuç
2 yufka
2 su bardağı light süt
2 adet yumurta
120 gr beyaz light peynir rendesi ( 4 kibrit kutusu kadar)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/3 demet taze nane
1/3 demet dereotu
Pul biber, tuz, karabiber
Yapılışı:
Kabak ve havuçları yıkadıktan sonra soyup rendeleyin. Dereotu ve naneyi ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Bu malzemeleri bir kasede beklemeye alın.
Derin bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Süt ve zeytinyağını ilave edip, biraz daha çırpın. Yufkaları ufak parçalar halinde bölün.
Yufka parçalarını, sebzeleri, baharatları yumurta karışımının içine ekleyip çatalla karıştırın. Tüm Hepsini homojen olacak şekilde karıştırıp, yapışmaz bir tepsiye ya da büyük bir sufle kabına dökün. Orta ateşte yaklaşık 45 dakika fırınlayın. Fırından çıktıktan sonra börek gibi dilimleyip servis edin.
Porsiyon Ölçüsü- Kalorisi:
Tüm suflenin 1/8’i - 275 kalori
Değişim karşılığı:
1/2 sebze + 1/4 süt + 1 et + 2 dilim ekmek
2 adet taze kabak
2 orta boy havuç
2 yufka
2 su bardağı light süt
2 adet yumurta
120 gr beyaz light peynir rendesi ( 4 kibrit kutusu kadar)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/3 demet taze nane
1/3 demet dereotu
Pul biber, tuz, karabiber
Yapılışı:
Kabak ve havuçları yıkadıktan sonra soyup rendeleyin. Dereotu ve naneyi ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Bu malzemeleri bir kasede beklemeye alın.
Derin bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Süt ve zeytinyağını ilave edip, biraz daha çırpın. Yufkaları ufak parçalar halinde bölün.
Yufka parçalarını, sebzeleri, baharatları yumurta karışımının içine ekleyip çatalla karıştırın. Tüm Hepsini homojen olacak şekilde karıştırıp, yapışmaz bir tepsiye ya da büyük bir sufle kabına dökün. Orta ateşte yaklaşık 45 dakika fırınlayın. Fırından çıktıktan sonra börek gibi dilimleyip servis edin.
Porsiyon Ölçüsü- Kalorisi:
Tüm suflenin 1/8’i - 275 kalori
Değişim karşılığı:
1/2 sebze + 1/4 süt + 1 et + 2 dilim ekmek