Hamsili Pazılı Pilav

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
(4 Kişilik)
Malzeme:

250 gr. Hamsi
½ kg. pazı
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı nane (kuru nane de olabilir)
1 adet domates
3 adet kuru soğan
½ yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
TuzK
Karabiber
Kırmızı biber

Yapılışı:
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Pazıları temizledikten sonra ince doğrayınız ve yarısını bir tencereye döşeyiniz.
Soğanları ince doğrayınız. Domatesi rendeleyiniz.Pirinci yıkayınız. Malzemenin tam*****, yağ hariç, kalan pazılarla karıştırınız. Karışıma hamsileri ilave ediniz. Daha önce tencereye döşenen pazıların üzerine koyup 1 bardak su ilave ediniz. Kısık ateşte pişiriniz.
Piştikten sonra üzerine kızdırılmış yağ gezdirip soğuk servis yapınız.
Not:
Bu yemek tipik bir Trabzon yemeğidir.
 
Geri
Üst