15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
(4 Kişilik)
Malzeme:
250 gr. Hamsi
½ kg. pazı
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı nane (kuru nane de olabilir)
1 adet domates
3 adet kuru soğan
½ yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
TuzK
Karabiber
Kırmızı biber
Yapılışı:
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Pazıları temizledikten sonra ince doğrayınız ve yarısını bir tencereye döşeyiniz.
Soğanları ince doğrayınız. Domatesi rendeleyiniz.Pirinci yıkayınız. Malzemenin tam*****, yağ hariç, kalan pazılarla karıştırınız. Karışıma hamsileri ilave ediniz. Daha önce tencereye döşenen pazıların üzerine koyup 1 bardak su ilave ediniz. Kısık ateşte pişiriniz.
Piştikten sonra üzerine kızdırılmış yağ gezdirip soğuk servis yapınız.
Not:
Bu yemek tipik bir Trabzon yemeğidir.
Malzeme:
250 gr. Hamsi
½ kg. pazı
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı nane (kuru nane de olabilir)
1 adet domates
3 adet kuru soğan
½ yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
TuzK
Karabiber
Kırmızı biber
Yapılışı:
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Pazıları temizledikten sonra ince doğrayınız ve yarısını bir tencereye döşeyiniz.
Soğanları ince doğrayınız. Domatesi rendeleyiniz.Pirinci yıkayınız. Malzemenin tam*****, yağ hariç, kalan pazılarla karıştırınız. Karışıma hamsileri ilave ediniz. Daha önce tencereye döşenen pazıların üzerine koyup 1 bardak su ilave ediniz. Kısık ateşte pişiriniz.
Piştikten sonra üzerine kızdırılmış yağ gezdirip soğuk servis yapınız.
Not:
Bu yemek tipik bir Trabzon yemeğidir.