Güllaç Tarifi

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler

1 yaprak güllaç
1 su bardağı light süt
1 yemek kaşığı kahverengi şeker
(toz tatlandırıcı da kullanılabilir.)

1 çay kaşığı toz tarçın
1 çorba kaşığı kırılmış fındık veya badem

Yapılışı

Güllaç yapraklarının yarısını bir kâseye kırarak yerleştirin. (Şekil önemli değil ).

Süt ve şekeri birlikte tencereye ya da sütlüğe koyun. Şeker eriyene kadar ısıtın. Sütün yarısını kasedeki güllacın üzerine dökün fındığın yarısını serpiştirdikten sonra kalan güllaç yapraklarını da kaseye ilave edin. Sütün hepsini üstüne döktükten sonra buzdolabına kaldırın. Yarım saat sonra kalan fındık ve toz tarçınla güllacın üstünü süsleyin.

Dilerseniz biraz daha buzdolabında bekletin, dilerseniz hemen afiyetle yiyin.

1 Porsiyon güllaç sayesinde

  • 100 kalori alırsınız
  • Süt tüketmiş olursunuz
  • Tatlı ihtiyacınız karşılanmış olur
  • Yüzünüz gülmüş olur.
 
Geri
Üst