Gülbiber Turşusu

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Method
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
20
EXE RANK

Method

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 May 2010
Mesajlar
30,484
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Method
Gülbiber Turşusu

Malzemeler


* 2,5 kg turşuluk Dolmalık Kırmızı Biber
* 1/2 kg Havuç
* 1/2 kg Lahana
* 1 demet Maydanoz
* 2 baş Sarımsak
* 1/2 kg Domates
* 2 çorba kaşığı tepeleme Tuz (turşu tuzu)
* 4,5 su bardağı Su
* 2 su bardağı Sirke
* 1 çorba kaşığı Limon Tuzu
*
* 5 lt kavanoz için Kisilik
* Mutfak: Türk


Hazırlanışı
Biberleri ağız kısımlarını kesip çekirdek yataklarını çıkaralım. Yıkanmış ve soyulmuş havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Lahanaları ve maydanozu ince kıyalım. Sarımsakları 3'e keselim. Domatesleri fındık iriliğinde doğrayalım. Doğranmış tüm malzemeyi bir kapta birleştirip üzerine, 1 çorba kaşığı tepeleme turşu tuzunu katalım ve iyice yoğuralım. Malzemeyi biberlere pay ederek dolduralım ve kavanoza yerleştirelim. Bu arada dört buçuk bardak suyu, üzüm sirkesini, kalan turşu tuzunu ve limon tuzunu bir kapta birleştirip karıştıralım. Kavanozdaki biberlerin üzerlerine pay ederek dökelim. Kavanozun kapağını kapatarak buzdolabında veya çok serin bir yerde 1 hafta bekletelim. Not Hazırladığınız turşu suyu kavanozu doldurmuyorsa suyu, tuzu ve sirkeyi orantılı olarak arttırın. Ayrıca turşunun daha çabuk olmasını istiyorsanız öncelikle 1-2 gün kavanozu oda sıcaklığında bekletin. Sonrasında serin bir yerde muhafaza edin.

Afiyet Olsun.
 
Geri
Üst