Gülaş

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1,5 kg. kuşbaşı et
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çorba kaşığı ince doğranmış soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tatlı kırmızıbiber
- 1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 adet domates
- 1-2 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı dereotu
- Tuz

Süre:45 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin. Kimyon ve tuz serpip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin.

Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyın ve yemeğe ekleyin. Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın.
 
Geri
Üst