Greyfurt marmelati

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
1 kg greyfrut
350 gr[COLOR=#660033] limon[/COLOR]
2-2,5 litre (10-12 su bardağı) su
3 kg (12 su bardağı) toz şeker

Greyfrutları ve[COLOR=#660033] limon[/COLOR]ları yıkayıp ortadan keserek sularını sıkınız. Meyve suyunu ve meyveleri ayrı ayrı kaplara alınız.
Kesme tahtasında greyfrut ve[COLOR=#660033] limon[/COLOR]ları kabuklarını soymadan kabaca kıydıktan sonra, temiz bir tülbente sarıp bir tencereye[COLOR=#660033] koyun[/COLOR]uz. 2 litre suyu ve meyve suyunu da ekledikten sonra, tencereyi harlı ateşe oturtup kaynatınız. Ateşin altını kısıp 2 saat, kabuklar yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş pişiriniz.
Kıyılmış meyvelerin bulunduğu tülbenti tencerenin kenarında tahta kaşığın tersiyle bastıran mümkün olduğu kadar sıkınız. Torbada kalan posaları atınız. Şekeri ekleyip, eriyene kadar karıştırınız.
Ateşin altını açıp 20 dakika kadar kaynatınız. Marmeladın tutma noktasına gelip gelmediğini anlamak için, tencereyi ateşten aldıktan sonra, soğuk bir tabağa 1 kaşık marmelat[COLOR=#660033] koyun[/COLOR]uz. Tutmuşsa parmağınızla bastırdığınızda büzülüp kalacaktır. Bu kıvama gelmemişse birkaç dakikada bir kontrol ederek bir süre daha kaynatınız.
Tencereyi ateşten aldıktan sonra üstünde biriken köpükleri kepçeyle toplayarak 5 dakika dinlendiriniz.
Marmeladı temiz, kuru ve ılık kavanozlara, üstte 1,5 cm boşluk bırakarak doldurunuz.
Her kavanozun üstüne ağzı büyüklüğünde kesilmiş bir yağlı kağıt yuvarlağı yerleştiriniz.
Kavanozların ağızlarının kenarlarını ve dışlarını ılık, nemli bir bezle silerek yapış yapış olmalarını enleyiniz. Kapaklarını sıkıca kapayınız.
Kavanozların üstünü etiketleyip, soğuduktan sonra, serin kuru bir yerde saklayınız.

Not: Greyfrut marmeladı lezzetli, soluk renkli ve hoş kokuludur. Hazırlanmasında kullanılacak greyfrutların çok ekşi ve çok ince kabuklu olması gerekir. Burada verilen şeker ölçüsü normal tatlılıkta marmelat içindir; marmeladınızı daha ekşi isterseniz şekeri dörtte bir oranında, hattâ yarı yarıya azaltabilirsiniz.
 
Geri
Üst