Görmeyi Güçlendiren Bitkisel Reçeteler

2
EXE RANK

FİREMAN ;

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 Ocak 2010
Mesajlar
2,559
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
FİREMAN ;
BİBERİYE: 1 bardak kaynar su ya
virgul.gif
10-20 gr bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif
Biberiye toz haline getirilir
virgul.gif
gün de birkaç defa 1 -4 gr içilir
nokta.gif
Biberiye kaynatılır
virgul.gif
suyu ile göz lere banyo yapılır
nokta.gif


REZENE: Rezene kaynatılır
virgul.gif
suyu buruna çekilirse gözün görme gücünü artırır
nokta.gif


Haşlanan suyu ile gözlere banyo yapılır
nokta.gif


Taze yaprakları ezilir
virgul.gif
lapa halin de göze konulur
nokta.gif


Taze yapraklar yenilmek sureti ilede faydalı olur
nokta.gif
Rezene tohumu toz haline getiri lir
virgul.gif
balla macun yapılıp yenilir
nokta.gif


HAVUÇ TOHUMU: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
10 gr tohum konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bar dak içilir
nokta.gif


Havuç tohumu toz haline getiri lir
virgul.gif
günde 1-3 gr içilir
nokta.gif
Havuç suyu çıkarılır
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif


ZENCEFİL TOZU: Zencefil tozu sürme halinde göze çekilir
nokta.gif


MAYDANOZ TOHUMU: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
4-10 gr tohum konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif


Kuru maydanoz aynı şekilde ha zırlanır
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif
(Maydanoz kökleri aynı maksatla kullanılır) denenmiştir
nokta.gif


DİŞ OTU TOHUMU: 1 bardak suya
virgul.gif
10-20 gr tohum konur
virgul.gif
5-10 dk kaynatılır
virgul.gif
bu su ile göze ban yo yapılır
nokta.gif


BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI: Taze böğürtlen yaprakları
virgul.gif
tomurcuk ve meyveleri çokça yenilir
virgul.gif
40 gün devam edilir
nokta.gif


1 bardak kaynar suya
virgul.gif
10 gr yaprak konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 3 bardak içilir
nokta.gif


BÖĞÜRTLEN KÖKÜ: 1 bardak suya
virgul.gif
10 gr doğranmış kök konur
virgul.gif
5-10 dk kaynatılır
virgul.gif
günde 3 bar dak içilir
nokta.gif


SÖĞÜT SAKIZI (PÜSÜ): Söğüt sakızı toz haline getirilir
virgul.gif
sürme gibi göze çekilir
nokta.gif


SARIMSAK: 20 gr sarımsak iyice ezilir
virgul.gif
üzerine 20 gr ılık su konur
virgul.gif
24 saat bekletilir
virgul.gif
bezle süzülür
virgul.gif
günde 3 defa 20-30 damla içilir
nokta.gif


Veya sarımsak bitkisinde tarif edildiği şekilde kullanılır
nokta.gif


AKASYA AĞACI ÇİÇEĞİ: Akasya çiçeği
virgul.gif
yaprağı
virgul.gif
gövde kabuğu 10 dk kaynatılır
virgul.gif
elde edilen su ile gözere banyo-pansuman yapılır
nokta.gif


HATMİ YAPRAĞI: Hatmi yaprakları kaynatılır
virgul.gif
elde edilen su ile gözler yıkanır
nokta.gif


ÇİLEK KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
6-10 gr kök
virgul.gif
sap konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 3-5 bardak içilir
nokta.gif


1 bardak kaynar suya
virgul.gif
20 gr yaprak konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 3
nokta.gif
5 bardak içilir
nokta.gif


BAKLA YAPRAĞI: Taze bakla yapraklarından bir müddet yeni lir
nokta.gif


SİKLAMEN SOĞANI: Taze soğanların suyu çıkarılır
virgul.gif
balla karıştırılır
virgul.gif
göze sürme gibi çekilir
nokta.gif


HİNDİSTAN CEVİZİ KÜÇÜK: Hindistan cevizi toz haline getiri lir
virgul.gif
günde 3 defa 0
nokta.gif
5 gr içilir
nokta.gif
1 bardak suya
virgul.gif
10 gr parçalanmış ceviz konur
virgul.gif
10 dk kaynatılır
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 1-2 bardak içilir
nokta.gif


KASNI DİŞİ: Kasnı toz haline getirilir
virgul.gif
balla karıştırılır
virgul.gif
sürme gibi göze çekilir
nokta.gif


KATRAN KÖPÜĞÜ (ÇAM KATRANI): 5 gr katran köpüğü bir miktar mesteki sakızı ile içilir
nokta.gif


LİMON KABUĞU: Limon kabuğu gölgede kurutulur
virgul.gif
toz haline getirilir
virgul.gif
enfiye gibi buruna çeki lir
nokta.gif


MANTAR: Mantar suyu sıkılır
virgul.gif
aynı nisbette su ile karıştırılır
virgul.gif
göze azar azar damlatılır
nokta.gif


Mantar suyu sürme gibi göze çekilir
nokta.gif


MlSK: Misk
virgul.gif
ismit denen sür meyle karıştırılır göze çekilir
nokta.gif


PELESENK YAĞI: Günde 10 gr pelesenk yağı içilir
nokta.gif
10 gr pelesenk tohumu 10 dk kaynatılıp içilir (göz kararmasın da)
nokta.gif


PELESENK ODUNU: 1 bardak suya
virgul.gif
10 gr pelesenk yongası konur
virgul.gif
10 dk kaynatılıp içilir
nokta.gif


ABANOZ ODUNU: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
10 gr abanoz yonga sı konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
suyu ile gözlere banyo yapılır
nokta.gif


VİŞNE SUYU: Vişne meyvesi sı kılır
virgul.gif
suyu sürme gibi göze çekilir
nokta.gif


SÜLÜK OTU: Sülük otu tohumları toz haline getirilir
virgul.gif
balla karıştırılır
virgul.gif
lapa halinde gözün üze rine konulur
nokta.gif


TERE-SU TERESİ: Taze bitki sı kılır
virgul.gif
suyundan günde 1 bardak içilir
nokta.gif


1 bardak kaynar suya
virgul.gif
7-8 gr taze bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
gün de 3 bardak içilir
nokta.gif
Tere tohumundan toz halinde günde 3 gr şeker veya balla yeni lir
nokta.gif


ŞAKAYIK ÇİÇEĞİ: Şakayık çiçeği haşlanır suyu ile gözler yıkanır (gözleri parlatır-kızarıklığını giderir)
nokta.gif


TIBBİ NERGİZ-TIBBİ ÖKÜZ GÖZÜ-AYNI SAFA ÇİÇEĞİ: 1 bardak suya
virgul.gif
yarım avuç bitki konur
virgul.gif
10 dk kaynatılır
virgul.gif
suyu ile gözlere banyo yapılır
nokta.gif


ÇAVDAR: 1 bardak suya
virgul.gif
yarım kaşık ezilmiş çavdar konur
virgul.gif
10 dk kaynatılır
virgul.gif
süzülür
virgul.gif
bu su ile göze banyo
virgul.gif
kompres yapılır
nokta.gif


ÇAN ÇİÇEĞİ: Çan çiçeğinin çiçek açma zamanında toplanan taze yaprakları gözlerin üzerine konursa gözleri kuvvetlendirir
virgul.gif
dinlendirir
nokta.gif


ZEBERCET: Zebercet toz haline getirilir
virgul.gif
sürme gibi göze çekilir
nokta.gif


SÜRME: Göze sürme çekilir
nokta.gif


SÜT: Göze 1-2 damla süt damlatılır
nokta.gif


AĞAÇ Z***I (PÜSÜ): Ağaç püslerinden her hangi birisi yakılır
virgul.gif
isi toplanır
virgul.gif
göze sürme gibi çekilir
nokta.gif


(Kaynak kitaplarımızın birinde bu tarif edilen tedavi uygulandığı takdirde gözlük kullanmaya ihtiyaç kalmayacağı ifade edilmektedir)

MERCAN KÖŞK: Mercan köşk bitkisi toz haline getirilir
virgul.gif
enfiye ile karıştırılır
virgul.gif
günde birkaç defa buruna çekilir
nokta.gif


ŞEKER: 650 gr şeker
virgul.gif
10 gr reze ne
virgul.gif
8 gr kişniş
virgul.gif
1 gr mesteki sakızı
virgul.gif
50 gr sinameki
virgul.gif
8 gr günlük
virgul.gif
10 gr anason toz haline getirilir
virgul.gif
300 gr suda kaynatılır
virgul.gif
içine 1 adet limon sıkılır
virgul.gif
macun kıvamına gelince indirilir sabah
virgul.gif
akşam 1 ceviz büyüklüğünde yenilir
nokta.gif
 
Geri
Üst