Garnitürlü Pide

2
EXE RANK

By Lim[10]

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 May 2009
Mesajlar
2,144
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
By Lim[10]
garniturlupide%201.jpg

MALZEMELER
Hamur:
1/2 paket Yuva Instant Kuru Maya veya ½ paket Yuva Yaş Maya
1 su bardağı +1 kahve fincanı un (150 g)
1 çay bardağı ılık su (100 g)
1/5 çay kaşığı tuz (1 g)
Garnitür:
100 g dana kıyma
1 adet domates
1 adet sivri biber
3 dal maydanoz
1 çorba kaşığı margarin
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
HAZIRLANIŞI
Un, ılık su, maya ve tuzu karıştırıp parlak ve pürüzsüz hamur olana kadar yoğurun. Üzerini örterek oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin. Domates ve sivri biberi küçük küçük doğrayın. Maydanozu kıyın. Margarini tavada eritip kıyma ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domates ve sivri biber ekleyin. Biraz daha kavurup kıyılmış maydanozları ekleyin. Hazırladığınız garnitürü kevgir ile alın ve bir kasede soğuması için bekletin. Hamuru un serpilmiş zeminde pide şeklinde açın. Üzerine hazırladığınız garnitürü koyun. Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırarak kayık şekli verin veya kapatıp börek gibi yapın.
Önceden ısıtılmış 180-200°C’lik fırında 15- 20 dakika (üzeri kızarıncaya kadar) pişirin. Sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst