Galatasaraylı şehitler anıldı

2
EXE RANK

LeqaL` <3

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
LeqaL` <3
arsivimage.aspx
spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

[SIZE=2][COLOR=#e10000][/COLOR][/SIZE]
Çanakkale'de Galatasaraylı şehitler için Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi.

Galatasaraylılar Derneği Başkanı Volkan Karsan, yöneticiler, üyeler, Galatasaray Lisesi'nin eski mezunları ve halen lisede öğrenim gören öğrencilerden oluşan 50 kişilik grup, Şehitler Abidesi'ne ziyaret düzenledi. Grup, Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları hakkında abide önünde bilgi aldı.
Hisarlık Tepe'de bulunan Abide Şeref Holündeki Atatürk anıtı ile Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı rölyefine çelenk bırakan grup, tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda da bulundu. Galatasaraylılar Derneği Başkanı Volkan Karsan, 1915 yılında Kafkas cephesinde mezunlardan Abdurrahman Robenson'un şehit düştüğünü hatırlattı. Robenson'un Ali Sami Yen'e, cepheden yazıp gönderdiği mektubunu vasiyet kabul ettiklerini ve 25 Haziran'ı "Galatasaraylı Şehitler Günü" ilan ettiklerini söyledi. Kafkas, Abdurrahman Robenson'un Ali Sami Yen'e yazdığı mektupta "Biraderim Sami Bey, eğer sağ salim geri dönemezsek bizim için bir gün tayin ederek bizleri anınız" sözü bulunduğunu kaydetti.
EN GENÇ VE EN YAŞLI ÜYEDEN ÇELENK
Galatasaraylılar Derneği'nin en genç ve en yaşlı üyeleri adına, Bülent Güçbilmez (68) ve Galatasaray Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Hazal Seval çelenk koydu. Şehitler Abidesi'ndeki rölyefe Galatasaray Lisesi'nin 142. dönem mezunu olarak çelenk sunan 17 yaşındaki Hazal Seval: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunda, temel taşlarını oluşturan okulumuzun mezun ve öğrencilerinin anısını yüreğimizde yaşatıyoruz. Onlar bu topraklar uğruna canlarını feda etti. Galatasaraylı Şehitlerimizi, can verdikleri bu topraklarda anmak bize ayrı bir gurur veriyor" dedi.
Galatasaray Lisesi'nin 92.dönem mezunu olan İstanbullu işadamı Bülent Güçbilmez ise: "Galatasaraylı olarak burada olmaktan büyük heyecan yaşıyorum. Galatasaraylı şehit büyük ağabeylerimizin anısını yüceltmek için buradayız. Ben 6. kez bu toprakları ziyaret ediyorum. Ömrüm yettiği sürece de şehitlerimizi anmaya geleceğim" dedi

Geri