3
EXE RANK
OksiJen.
Fexe Kullanıcısı
- Web sitesi
- www.facebook.com
Beşiktaş'ın son iki maçında forma giyen Oğuzhan Özyakup, futbol kalitesi ve yükselen formuyla, siyah-beyazlı camianın gözdesi oldu. Sezon başında Arsenal'den transfer edilen Oğuzhan için Süper Lig'de yer alan diğer kulüplerin de devreye girdiği ancak onun siyah-beyazlıları tercih ettiği belirtildi.
Milliyet Gazetesi'nden Serdar Sarıdağ'ın haberine göre; Hollanda'nın, dünyaca ünlü yeldeğirmenleriyle bilinen Zaandam şehrinde doğan Oğuzhan için Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Kayserispor İdari Menajeri Süleyman Hurma da devredeydi ve ısrarla transfer etmeye çalışıyordu. Ancak genç oyuncunun tercihi Beşiktaş oldu. Bunun perde arkasında ise siyah-beyazlılarda formaya daha yakın olmasının yattığı ifade edildi.
Oğuzhan Özyakup, Futbol Extra dergisine verdiği röportajda Türkiye Ligi'nde sempati duyduğu takımı açıklamıştı. Türkiye Ligi'ni yakından takip ettiğini ifade eden Oğuzhan, Londra'da Türk restaurantlarına gittiğini ve buradan maçları izlediğini dile getirmişti.
Genç orta saha oyuncusu; "Türk takımlarından hiç teklif aldın mı?" sorusuna; "Evet birkaç kulüpten teklif aldım. Ama benim hedefim Arsenal'da oynamak. İngiltere'ye giderek birçok şeyden vazgeçtim, birçok zorluk yaşadım ve bunun karşılığını almak istiyorum. O nedenle Arsenal dışında hiçbir şey düşünmedim" şeklinde cevap vermişti.
Oğuzhan, röportajda Türkiye'de Trabzonspora sempati duyduğunu söylerken bunun nedenini Trabzonlu olmasına bağlamıştı. 11 yaşından bu yana Trabzon'a sık sık gittiğini dile getiren milli oyuncu, Avni Aker Stadında da çok kez maç izlediğini söylemişti.