Fps sorunu nb ailesi içeri.

0
EXE RANK

numberbok

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
numberbok
BEYLER LÜTFEN SU SORUNA BİR EL ATIN.
oyuna gırıyorm fps 100 ama kalabalıga gırdımmı yandım :) adamı gordun oturursan oluosun fps oyle bır dusuyorkı aman vurman ımkansız . FPS 100 kalabalıkta dusur 60 - 50 ye yardım edersenız sevnırım

combo fıx le pc tarattım [ tavsıye etmeyın ]
formatı (tavsıye etmeyın]
drıver guncel saten yenı aldım pc [tavsıye etmeyın]

evet arkadaslar yardımları beklıyorm NB de gercekten bu ısı anlayanlar var

PC ozellıklerı :
6 gb ram
2 gb atı readon guncel ekran kartı
W7 i7 işlemci

NOT: Sezer için türkçe kuurallarına uymaya calıstım bi yardım ederse sevınırım .

arkadaş seninde ne cok sorunun varmış :D:D konu yanlıs yerde bomba falan atınca mı düşüyo fps ? normaldir :D

hem şu pc özellikleri güzelmiş sana cs bırak derim xD

Yok hep kalabalıkta vallla kardesım hıc sorunlarım bıtmıyor k.bakma :D Bırakıp ne yapcam ?

crysis gibi oyunlar var onları tavsıye ederm :D

teşekkür ederim ama csde vazgecemem :P bu arada ındırdımama bir boka yaramadı :D

Speed fan adlı programı indirip bana sıcaklık değerlerini söylersen yardımcı olurum fakat bunu yapmadan önce gir 3o dk oyna sonra cık tam cıkarken bak...

senin tercihin :)

kalabalıktaysa ekran kartındaki sorundan değil driverdaki sorun yüzündendir.cs eski bir oyun ve yeni teknolojinin en yeni driver sürümü öyle oyunları düzgün çalıştırmayabilir...bir de overclock yapıyor musun 2 gb ekran kartı nasıl sogutuyosun pcni :) crysis online oynayabilirsin... ya da değişik steam oyunlarını 20 tl ödeyerek trde ünlü olmayan ama ingilizlerin çok sevdiği çok iyi online oyunlar var...

Öncelikle Türkçe Kurallarına Uyduğun İçin Teşekkürler Bunu Benim İçin Yapma Türkiye İçin Yap.

Öncelikle.

Combofix İle Bilgisayarını Tarat. [Nasıl Yapıldıgını Forumlarda Bulabilirsin.]
NOD32 Gibi Programlarla. Bilgisayarını Tam Tarama Yap.
Ve Son Olarak Sabitte Olan Ati Fps 100 Yapma Konusunda Anlatılanları Yap.

Öncelikle Türkçe Kurallarına Uyduğun İçin Teşekkürler Bunu Benim İçin Yapma Türkiye İçin Yap.

Öncelikle.

Combofix İle Bilgisayarını Tarat. [Nasıl Yapıldıgını Forumlarda Bulabilirsin.]
NOD32 Gibi Programlarla. Bilgisayarını Tam Tarama Yap.
Ve Son Olarak Sabitte Olan Ati Fps 100 Yapma Konusunda Anlatılanları Yap.

Kusura Bakma Yanlış Konuya Mesaj Atmışım

Refresh Lock'u indirin

Daha sonra programı yükleyip açtığınızda karşınıza Refreshlock Configiration başlıklı bir pencere gelicek Aşağıdaki resime bakarak ayarları yapınız.

refreshlockcx3uc2.jpg

Daha sonra oyuna girip hangi çözünürlükte oynadığınıza bakınız Video ayarlarından. 800x600 mü 1024x768 mi hangisiyse..

Ondan sonra aşağıda olduğu gibi hangi çözünürlükte oynuyorsanız programdan o çözünürlüğü bulup resimde yazılmış olan yere 100 yazınız..

Ben 800x600 çözünürlüğünde oynadığım için resimde ona 100 yazdım.Ayrıca resimde görüldüğü gibi yanında 16 BPP yazar.Eğer oyunu 16 bitte oynuyorsanız bu tarafa yok 32bitte oynuyorsanız 32 BPP li olanının yanına 100 yazacaksınız.Ben hem 16-32 ye birden yazdım.

refreshlock2ph41rb1.jpg

Evet arkadaşlar Görüntü tazeleme olayıyla ilgili XP kilidini şuan kaldırmış bulunmaktayız.Oyuna girerken bu programı açıcaksınız o sağ alt köşede takılıcak herzaman.Açtığınızda Enabled yapmayı da unutmayın.

Daha sonra FPS arttırmak için 2. programımızın ismi Rivaturner.Fakat Nvidia Chipset kullanan arkadaşlara öneririm bu programı.Genelde Ati Radeon chipsetli kartlarda pek işe yaramıyor.

Rivaturner :
RivaTuner v2.24c download from Guru3D.com

Bu programı yükleyip açtıktan sonra bir veritabanı testi yapıyor.PC de neler olduğuna dair daha sonra programı açıyoruz.

Daha sonra Forcware Detected yazan yerin yanındaki Custimize ' in yanındaki oka tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir şey oluşak oradan OpenGL i seçeceksiniz

riva4zv21ww6.jpg

Opengl i seçtikten sonra karşınıza gelen pencerede VSync yi seçiniz ve şekildeki konuma getiriniz.

riva5ph01dq0.jpg

Daha sonra tekrar aynı pencerede oklarla sağ tarafa giderek en son da Antialiasing başlığına gelip şekildeki konuma getiriniz.

riva6ee9xl8.jpg

Evet şuan itibariyle tüm ayarları yapmış bir kişi olarak ki bu olayı 6 senedir biliyorum.Daima 100 fps sabit aldım.Tabii ki fps yi yüksek almanızda tek etken bu programlar değil sadece.Ekran kartı ram ve cpu nun yeterli seviyede olması gerekir.Benim Ekran kartım programda görüldüğü gibi 8800 GTS yani piyasadaki en ii kartlardan biri bu ayarları yapmadığım zmn 60 fps sabit alıyor.Bu ayarlarla 100 fps sabit.

1. Bunları Dene.
2. Ekran Kartın Herneyse Sabit Konulardan Denilenleri Yap.
3. Birde NOD32 İle Güvenli Modda TAM Tarama Yap.
4. Ekran Kartının Yeni Sürümü Çıkmış Olabilir Yenisini İndirip Dene.
5. Birde Ekran Kartın Çok Isınıyor Olabilir Aldıgın Firmadan Yeni Bir Ekran Kartı
Talep Edebilirsin.

Sorun %80 Çözülecektir.

Yardım Bölümüne Taşınmıştır.

6gb ram 2gb ekran kartı ve cs ? :D hmm ilginç ama ben yinede oynardım doğrusu :D

kalabalıktaysa ekran kartındaki sorundan değil driverdaki sorun yüzündendir.cs eski bir oyun ve yeni teknolojinin en yeni driver sürümü öyle oyunları düzgün çalıştırmayabilir...bir de overclock yapıyor musun 2 gb ekran kartı nasıl sogutuyosun pcni :) crysis online oynayabilirsin... ya da değişik steam oyunlarını 20 tl ödeyerek trde ünlü olmayan ama ingilizlerin çok sevdiği çok iyi online oyunlar var...

aynen katılıorum cs nin cülmü ne ki :D

kardeşim pc ye bir de xp kur dene kurmadıysan eğer .

w7 driverları bazen sorun yapıor ...

XP yapcam saten w7 bir bok değil hiç bir şekilde tavsiye etmem . he bu arada fps sorunum eskıden yoktu drıver uyusmazlıgı yok sanıyorm acaba dıorm skınler fps yı etkıler mi ?

Geri