Fitnenin kaynağı ibni Sebe

20
EXE RANK

`korkunc` `FENA`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
`korkunc` `FENA`
* İbni Sebe denen adam bir masaldır. Merak ettim bu kadar İslam’da etkisi olan bir şahısa neden tarihte rastlanmıyor? Bunca tarih yazarının bu adamdan haberi olmadı mı? Şeytanın Ömer’den kaçtığını gören tarihçileriniz bu kadar fitnesi olandan habersiz mi kaldı da tarihte onun izine rastlanmıyor? Holywood bile pes eder, bu kadar da hikaye, yalan, iftirayı nasıl uydurdular anlamak zor.
CEVAP
Âyet ve hadisle ispat ettim, inanmayana ne diyeyim. Bizim sözümüz âyet ve hadislere inanan müslümanlaradır, inanmayan ibni Sebecilere değil. İbni Sebe’yi bile masal saydınız. Abdullah Süveydi hazretlerinin mollabaşını pes ettirmesine de masal demiştin. Siz hep böyle işin içinden çıkamayınca masal mı dersiniz? Yarın yenildiği için Şah İsmail diye birisi de yok masal o dersin. Karısını tacını ve tahtını bırakıp kaçmıştı, bu da masal değil mi? Yavuzlar öldüyse yarın Hazret-i Mehdi gelecek Hazret-i İsa ile birlikte bütün mezhepsizlerin canına okuyacak, istersen buna da masal de.

Sana başka tarihler ve hatta şii kaynakları da versem acaba ehl-i sünnet olur musun? Mümkün değil. Ebu Cehil binlerce mucize gördü imana gelmedi, Size âyetler gösteriyorum inanmıyorsunuz. Hepsi Cennetlik âyetini bile değiştirdiniz. Size âyet hadis kâr etmez.

* Şeytanın Ömer’den kaçtığını gören, yazan tarihçileriniz ibni Sebe savaşlara yol açarken, İslamı bölerken neredeydiler? Zaten size de ancak bu mantık yakışır.
CEVAP
Sana başka tarih kitaplarından da delil göstereyim, hatta şii kaynaklarından bile, şiilerin insaflı olanları bile onu tenkit etmiştir. [Abdullah bin Sebe kimdir maddesine bakınız.]

Şeytanın Resulullahın kayınpederinden kaçtığını tarihçiler değil bizzat Resulullah buyuruyor. Ama sen hadislere inanmazsan ben ne diyeyim ki? Ehl-i sünnetin en muteber kaynakları bildiriyor. İnanmayana ne diyeyim? Ebu Cehil inanmadı Resulullah ne yaptı?

Biz de sadece tebliğ ederiz inanıp inanmamak senin işin. Kur’ana inanmayan başka neye inanır ki? Ve küllen vaadallahül hüsna âyeti ve diğer âyetler (Ben onlardan razıyım, onlar da benden razıdır) gibi âyetler beynine balyoz gibi iniyor değil mi? Bu âyetleri yazdı diye üç halifeye ne kadar kızıyorsun değil mi? Ayrıca Hazret-i Ömer’e kızını veren, onu kendisine damat edinen Hazret-i Ali’ye de kızıyorsun değil mi?

* İmam Ali’nin damadı Ömer mi?
CEVAP
Siz bu gidişle yarın, Resulullah kızını Hazret-i Osman’a vermedi de diyeceksiniz, buna da masal diyeceksiniz, sizden her şey beklenir. Şah İsmail de masal değil mi? Sen ne dersen de Hakkın dediği olur. Cevap veremeyince inkâr etmek, masal demek, ilim ehline, insaf ehline, iman ehline yani müslümana yakışmaz, yani müslüman böyle yapmaz ancak inatçı kâfirler böyle yapar.

Sünni kitaplarından kaynak veriyorsunuz ve hiç birisine inanmıyorsunuz. Bir kitabın yarısı yanlış yarısı doğru olamaz ki. Yanlış tercüme yapılmış bir yer gösteriyorsun, öteki yeri gösterince biz zaten Buhari’ye de Müslim’e de inanmayız diyorsun. Bütün hadis kitaplarında Resulullahın kayınpederi Hazret-i Ömer övülmüyor mu? O zaman bizim kaynakları ağzınıza almaya hakkınız yok. İnanıyorsan al; inanmıyorsan alma. Diyelim ki falanca sahabiyi kötüler gibi bir haber varsa hemen onu alıyorsun öven hadisi almıyorsun, bu insafa sığar mı?

İbni Sebe hakkında onlarca sünni kaynak ile şii kaynak aşağıda [Abdullah bin Sebe Kimdir maddesinde] bildirildi. Bunların içinde Tarihçiler hadis âlimleri, tefsir kitapları, fıkıh kitapları da vardır. Faraza bu sünni ve şii kaynakların hepsi yanlış diyelim. Ama onun fikri mevcut ya! Mesela Ali tanrıdır diyor. Hangi müslüman böyle bir şey söyleyebilir? Bunu bir hainin çıkardığı muhakkaktır. Bunu da ancak bir kâfir çıkarabilir. Adı ister ibni Sebe olsun ister ibni Sevda olsun ne fark eder?

Ortada bir gerçek var, Hazret-i Ali’ye ilah diyen, peygamber diyenler var. Bir müslüman bunu söyleyebilir mi, yahut müslüman olan birisi böyle bir şeyi ortaya atabilir mi?

Allahü teâlâ, (Kur’anı ben koruyacağım) diyor, (Kimse onu değiştiremez) diyor, hayır, eshab onu değiştirdi diyenler var.

Allahü teâlâ, eshab-ı kiram için, (Hepsine Cenneti söz verdim, Ben onlardan razıyım, onlar da benden razıdır) diyor, hayır, 5’i hariç hepsi mürted oldu, zaten münafıklardı diyenler var.

Peki şimdi söyle bana, bunları ehl-i sünnet müslümanlar mı çıkardı yoksa kâfirler mi? Bu sorumun da cevapsız kalacağı muhakkaktır. Niye cevap veremezsin? Çünkü kâfirler desen, bu iddiaları yapanların kâfirlerden etkilendiğini itiraf etmiş olacaksın. Müslümanlar hiç diyemezsin, çünkü müslüman böyle şeyler diyemez, müslümanlara iftira etmiş olursun...

Geri