15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
Fırında Peynirli Kabak
MalzemelerMutfak Zorluk 1Süre 35 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 4 Adet kabak
150 gr beyaz peynir
1 Adet yumurta
1 Kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Kırmızı pulbiber
Tuz
Hazırlanışı
MalzemelerMutfak Zorluk 1Süre 35 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 4 Adet kabak
150 gr beyaz peynir
1 Adet yumurta
1 Kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Kırmızı pulbiber
Tuz
Hazırlanışı

- Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
- Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin.
- Kabakları uzunlamasına bölüp fırın tepsisine yayın.
- Ortalarını küçük bir kaşık yardımı ile boşaltın.
- Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun.
- Üzerini kırmızı pulbiberle süsleyin.
- Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin.
- Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın.
- Sıcak veya ılık olarak servis yapın.