Fırında light şeftali tatlısı

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemelerimiz

5 adet orta boy şeftali
Toz tatlandırıcı
Ceviz
Badem

Yapılışına gelince. Şeftalileri ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Oyuk kısmı üst tarafa gelecek şekilde (kase gibi) fırın tepsisine dizin. Her bir şeftalinin içine 2 tatlı kaşığı kadar tatlandırıcı dökün. Tepsiye de 1 su bardağı kadar su koyup, alüminyum folyo ile sarın. Fırında diriliğini kaybedinceye kadar pişirin. Ardından pişmiş kase şeklindeki şeftalilerin her birine 2 adet ceviz içi ve 6 adet badem yerleştirin. (badem ve cevizleri ince kıyarak da koyabilirsiniz.) Sonrasında tekrar alüminyum folyolayıp tekrar fırına pişirmeye bırakın.

İyice yumuşayan şeftalileri fırın çıkardıktan sonra soğutup servis etmek kalıyor.
İşte size hem lezzetli, hem de light bir çözüm.

Diyetisyen yorumuma gelince;

Her bir porsiyon;
½ porsiyon meyve
2 değişim yağ ediyor.
 
Geri
Üst