Kullanıcı











- Katılım
- 7 Kas 2009
- Mesajlar
- 17,322
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim


Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 demet maydanoz
- 2 diş karanfil
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kg. halka doğranmış kefal
- 300 gr. rendelenmiş soğan
- 300 gr. rendelenmiş domates
- 2,5 çorba kaşığı limon suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Taze çekilmiş karabiber
Süre:25 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Önceden fırını 170°C'ye getirip, ısıtın. Bir kapta 2 su bardağı suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın, süzdürün. Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edip karıştırın.
Kefal balığı dilimlerini bir tepsiye dizin. Rendelenmiş domates ve soğanı balıkların üzerine dökün. Maydanoz suyu-zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdirin. Tuz ve biberi serpin. Limon suyunu da dökün.
Fırında balıklar pişinceye kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp, önceden ısıtılmış tabaklarda sıcak olarak servis yapın.
- 2 su bardağı su
- 1 demet maydanoz
- 2 diş karanfil
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kg. halka doğranmış kefal
- 300 gr. rendelenmiş soğan
- 300 gr. rendelenmiş domates
- 2,5 çorba kaşığı limon suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Taze çekilmiş karabiber
Süre:25 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Önceden fırını 170°C'ye getirip, ısıtın. Bir kapta 2 su bardağı suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın, süzdürün. Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edip karıştırın.
Kefal balığı dilimlerini bir tepsiye dizin. Rendelenmiş domates ve soğanı balıkların üzerine dökün. Maydanoz suyu-zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdirin. Tuz ve biberi serpin. Limon suyunu da dökün.
Fırında balıklar pişinceye kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp, önceden ısıtılmış tabaklarda sıcak olarak servis yapın.
